Vanquish Engelse Setters


Nieuws

 

 

2020

15-05

Inmiddels zijn de pups 10 weken oud en zijn nu een weekje bij hun nieuwe eigenaren. De enige teef van het nest 'Hailey' houden wij zelf en zij mag nu opgroeien tussen haar eigen familie. De eigenaren van Chad & Tyler zijn familie van elkaar waardoor de broers regelmatig lekker kunnen spelen samen. Dat vinden ze vast niet erg. Ik wens alle nieuwe puppy eigenaren heel veel plezier en succes toe en hoop jullie en de honden in de toekomst nog eens terug te zien. Nieuwe foto's van week 7, 8 en 9 staan op de puppy pagina.

 

Klik voor grote foto

 

24-04

Onze puppies van Priya & Lois zijn inmiddels alweer bijna 7 weken oud. Over een paar weken vertrekken ze naar hun nieuwe familie en kunnen ze aan een heerlijk leventje beginnen waarin ze veel plezier, liefde en aandacht zullen krijgen. De enige dame van het nest blijft bij ons en mag lekker bij haar moeder en de rest van haar familie opgroeien. Dit nest is erg kleurijk want we hebben alle 3 de kleurslagen. Het teefje is tri-color, 1 reu is ook tri-color, 1 blue belton reu en 3 orange reuen. Met dit mooie weer kunnen de pups heerlijk elke dag lekker lang buiten spelen waar ze echt van genieten. Nieuwe puppy foto's van week 4, 5 en 6 staan op de puppy pagina.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

25-03

Op 8 maart is Priya (Vanquish Opportunity) bevallen van 6 prachtige pups! Dit is het eerste nest voor Priya dus dat was allemaal spannend hoe de bevalling zou gaan? Maar ze heeft het super gedaan, het was een vlotte bevalling en verzorgde haar pups meteen. De geboorten gewichten waren hoog want het zijn lekker stevige pups. Met 6 pups heeft ze ruim voldoende melk dus ze groeien snel. Het zijn 5 reutjes en 1 teefje. Alle reuen zijn besproken en het ene teefje houden wij zelf aan.

De pups zijn inmiddels als 2,5 week oud en hebben hun oogjes al open. Het lopen gaat elke dag steeds beter en ze beginnen al wat te spelen met elkaar. Foto's en info staan op de puppy pagina.

 

Klik voor grote foto

 

16-02

En toen zaten we alweer in het jaar 2020.. Door de grote drukte in het pension afgelopen jaar, die een lange periode heeft aangehouden, stond mijn kennel even op een laag pitje en heb ik de site niet meer geüpdatet.

 

Intussen is er een hoop gebeurd, veranderd en zijn er weer veel mooie showresultaten behaald. Laat ik beginnen met Bennett, Priya en zusje Fani, die inmiddels alweer 3 jaar oud zijn. Op de pagina van mijn reuen & teven zijn recente foto's te zien en hun behaalde showresultaten. Fani (Vanquish Ordinary) en Priya (Vanquish Opportunity) zijn sinds kort ook toegevoegd op de pagina van mijn teven.

 

Onze dame Summit (Vanquish Night Queen) heeft bijna al haar punten behaald voor het Nederlands Kampioenschap.Summitwoont nu bij een vriendin waar ze goed op haar plek zit. Ze wordt daar heerlijk vertroeteld en maakt veel lange wandelingen. En ze heeft daar alle aandacht voor haar zelf. Ze komt gelukkig nog zeer regelmatig bij ons logeren zodat ik haar naar vaak zie.

 

Helaas heb ik ook minder leuk nieuws te vertellen. Op 24-06-2019 heb ik de moeilijke beslissing genomen om mijn twee oudste teven, Demi (Vanquish Delight) en haar halfzus Rose (Vanquish Gentle-Rose) samen in te laten slapen.

Demi heeft een zeer mooie leeftijd behaald van 14,5 jaar. Ze mankeerde eigenlijk nog niks maar haar lichaam was op. Rose hadden we al 2x eerder laten opereren aan tumoren onder haar buik die nu voor de 3x terug kwamenen. Nog een operatie was geen optie meer. Hoewel het erg zwaar was om twee honden tegelijk te moeten laten gaan, troost ik mezelf met de gedachte dat ze elkaar hadden en samen heen zijn gegaan.

 

Daar tegenover staat dan ook weer dat ik er een nieuwe aanwinst bij heb. Namelijk een Engelse Springer Spanielreu 'Riesling van het Veense Springertje' genaamd Wyatt. Alweer heel wat jaartjes geleden heb ik ook een Engelse Springer Spaniel gehad van dezelfde fokker. Dat was een teefje 'Heather Elise van het Veense Springertje'. Mooi om te zien is het verschil in karakter ten opzichte van de Engelse Setters. Het is een heerlijk mannetje om te hebben en doet het super goed tussen de Setters. Onderstaande foto's geven dat een beetje weer.

 

Klik voor grote foto

 
 

Deze foto's heb ik gekregen van de nieuwe eigenaren van Paige (Wansleydalefor Vanquish) waar ze inmiddels al een tijdje woont, altijd leuk!

 

Klik voor grote foto

 

 

Begin maart verwachten wij weer een nestje pups. Meer info volgt op de puppy pagina.

 

Klik voor grote foto

 

 

Klik voor grote foto

 

 

Klik voor grote foto