2007

01-11

Onze dierenarts Helga Callens heeft Yolanda gevraagd of ze een stukje mocht schrijven over de Engelse Setter voor het Belgisch maandblad "NEST". Wat uiteraard een mooie publicatie en promotie is voor ons mooie ras.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

21-10

Wij zijn op uitnodiging van de toekomstige eigenaren van Vanquish Gradisca (Freud) en Vanquish Gloria (Einstein) afgereisd naar het Bergdorpje Sorrivoli vlak bij Rimini, Italië. Het reisdoel betrof het brengen van de pups, maar we zijn tevens uitgenodigd om een weekje te blijven logeren. Een lekker weekje vakantie was zeer welkom als afsluiting van de drukke puppy periode.

De heenreis via Duitsland en Oostenrijk was prachtig, na een rit van 15 uur kwamen we aan op de plaats van bestemming. De pups hebben zich perfect gedragen gedurende de gehele reis. Na een zeer gastvrije ontvangst, een lekkere maaltijd en uiteraard de uitgebreide kennismaking met de pups, zijn we lekker in ons bedje gekropen, we waren bekaf ...

De opvolgende dagen waren een opeenstapeling van culinaire en educatieve uitstapjes, ondanks het slechte weer heeft Italië ons hart veroverd.

Een kleine domper op dit alles was dat door persoonlijke omstandigheden, Freud niet kon blijven en mee terug zou gaan naar België.      

Op de laatste avond voor ons vertrek hebben we nog een heerlijk diner gehad in het " Castello di Sorrivoli ". Na het afscheid welk gepaard ging met een traan en een lach hebben we onze nieuwe vrienden beloofd dat volgend voorjaar weer terug zouden komen.

 

Een paar weken na terugkomst kregen de eigenaren van Vanquish Gentle-Rose (Rose) er lucht van dat Freud mee terug was gekomen vanuit Italië. Na een ontmoeting waren ze helemaal verkocht en wilde ze zich graag over haar ontfermen.  Freud heet tegenwoordig Floid en woont gezellig bij haar andere zusje Rose.

  Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

07-10

Inmiddels zijn bijna alle pups naar hun nieuwe eigenaren. Het vertrek van pups ging gepaard met een traan en een lach, zelfs voor de

pup Vanquish Guadeloupe "Vanilla", hadden de kinderen van de familie een liedje geschreven en voor ons gezongen. Uit de reacties van de nieuwe eigenaren blijkt dat alle pups het zeer goed doen en zich al helemaal thuis voelen in hun nieuwe gezin. Ons rest nog drie pups, welke door omstandigheden langer bij ons moeten blijven. Over 2 weken vertrekt Queenie naar Hoofddorp en Freud en Einstein naar Sorrivoli, Italië... Hierna keert de rust weder bij huize Falise.

Wij willen alle eigenaren bedanken voor het vertrouwen in ons en wensen hun veel geluk en plezier toe met hun nieuw gezinslid!

Tevens hebben wij nieuwe foto's geplaatst van week 7, 8 en 9 op de pagina 'pups'.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

08-09

Vandaag zijn de pups 6 weken oud. Alle pups zijn besproken en de meeste nieuwe eigenaren hebben hun keus gemaakt. Komende week worden de pups geplaagd door de dierenarts, ze krijgen hun eerste prikjes en tevens worden ze gechipped. Tevens hebben wij nieuwe foto's geplaatst van week 5 en 6 op de pagina 'pups'.
   

25-08

De pups zijn vandaag 4 weken oud, gezond en groeien als kool. Negen pups zijn verkocht en de meeste toekomstige eigenaren hebben reeds kennis gemaakt met de pups. Het was vorig weekend een behoorlijk druk weekend; foto's maken en op de website plaatsen voor week 3 is er daardoor een beetje bij ingeschoten. Maar voor week 4 hebben we bij de eerste zonnestralen het hele kroost opgetrommeld en zijn voor een 'fotoshoot' naar onze zijtuin gegaan. De resultaten zijn te zien op de pagina 'pups'.
   

13-08

Helaas hebben wij afgelopen week een teefje moeten laten inslapen. De andere 11 pups zijn inmiddels 2 weken oud en groeien goed. Ze hebben de oogjes al open en beginnen al wat te rond lopen. Nieuwe foto's staan weer op de puppy pagina.

   

02-08

Het gaat goed met onze 12 pups. Jaana is een voorbeeldige moeder. Het is wel druk wat de verzorging betreft (voor Jaana helemaal) maar wel leuk om te doen. Na 4 dagen zijn ze al behoorlijk gegroeid en vooral erg levendig !!  Er staan nieuwe foto's op de puppy pagina en ik probeer jullie elke week even op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.

   

30-07

Afgelopen weekend zijn Jaana haar pups geboren, en het zijn er maar liefst 12 geworden. Jaana verzorgt haar pups goed en tot op heden gaat alles prima.

Op onze pagina "Pups" staat alle informatie en er komen natuurlijk veel foto's op te staan. Mocht u interesse hebben in een van onze pups dan kunt u met ons contact opnemen.

   

24-07

Dit wordt Jaana haar laatste week van de zwangerschap.....

Ze ligt op de foto op haar favoriete plaatsje in de keuken,

dicht bij het eten

  Klik voor grote foto  
   

23-07

Gisteren zijn we met ons "show team Demi en Collin" naar de show in Luik (B) geweest. Er waren zeer weinig Engelse Setters ingeschreven. De keurmeester was mevr. R. Lochs-Romans en hierbij de behaalde resultaten.

  Vanquish Discovery "Collin" 1 Uitmuntend Reserve CAC-CACIB

  Vanquish Delight "Demi" 1 Uitmuntend CAC-CACIB, Beste van het
Ras

   

26-06

We zijn vandaag met Jaana naar de dierenarts geweest voor een echo. Ze is zwanger! De dierenarts telde 6 a 7 pups, maar de praktijk zal het nog moeten uitwijzen hoeveel het er gaan worden... De pups worden verwacht rond 28 juli, wij houden jullie op de hoogte omtrent de voortgang van de zwangerschap.
 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

31-05

Op 29 en 31 mei is Jaana gedekt door Diesel (zie pagina Verwacht).

Over 4 weken zullen we een echo laten maken om te kijken of ze

zwanger is.

   

18-05

Hierbij wil ik iedereen op de hoogte brengen van het goede nieuws dat Jaana loops is geworden ! Eind deze maand zal ze gedekt gaan worden en als alles goed verloopt verwachten wij begin augustus de pups. Indien u interesse of vragen heeft betreffende een pup dan kunt u met ons contact opnemen via telefoon of e-mail.

   

09-05

Wij hebben besloten om voor een andere dekreu te gaan voor ons aankomend nestje met Jaana. Het is een reu gefokt door de Fantail's kennel van Boy en Jeanne de Bok. De eigenaresse van de reu genaamd "Diesel" is Anita Snoek van de Trendsetters kennel. Meer informatie kunt u vinden op de pagina Verwacht. Onderstaand alvast enkele foto's van Diesel.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

28-04

Afgelopen weekend hebben we met Demi en Collin meegedaan aan de show in Genk (B). Normaliter zijn we gewend om uren te rijden maar dit keer waren we er in 15 minuten. De keurmeester was mevr. Fran Grimsdell uit Engeland van de Tatterset kennel. Met 17 ingeschreven Engelse Setters was het een goede opkomst. We kunnen met trots zeggen dat Collin het goed gedaan heeft want hij is Beste Reu geworden.

  Vanquish Discovery "Collin" 1 Uitmuntend CAC Beste Reu

  Vanquish Delight "Demi" 3 Zeer goed

   
 

Klik voor grote foto

   

21-04

Onlangs hebben Demi en Jaana gefigureerd voor een advertentie voor het bedrijf waar ik werk. Maandelijks heeft Euregio Autolease een advertorial met verschillende thema's. Deze maand ging het om bestelwagens, tevens geliefde auto's voor hondenliefhebbers. Onze honden hebben hierbij een kleine bijdrage geleverd in het promoten van de auto's, zie bijgaand resultaat.

   
 

Klik voor grote foto

   

18-04

Bijgaand enkele leuke foto's genomen tijdens een wandeling op het Militair oefenterrein "Weerterheide" te Weert (NL).

   
  Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

04-04

Op 25 maart hebben we mee gedaan aan de show in Leiden. Er waren 15 Engelse Setters en de keurmeester was Dhr. Arxhoek. Ik heb hem nog nooit eerder gehad en was benieuwd wat het ging worden. Helaas waren de resultaten wat teleurstellend maar de dag op zich was wel gezellig. Met een hoop mensen heb ik weer wat bijgepraat en ook gezien en dat is toch ook altijd leuk van zo'n showdagje.

Vanquish Discovery “Collin” 4 Uitmuntend

Vanquish Delight “Demi” 3 Zeer goed

 

 

Op de show was een fotograaf aanwezig en had een leuke actie om de honden op de foto te laten zetten met je kennelnaam erbij. Aangezien het nogal erg moeilijk was om 2 honden stil te laten zitten en het moet er ook nog leuk uit zien, zijn er heel wat foto's gemaakt. Maar dit is het resultaat en ik vind het er toch wel leuk uit zien zo, broer en zus samen.

Klik voor grote foto  

   

01-03

Met Demi ben in vorig jaar de beginners cursus voor behendigheid gaan volgen. Het is een leuke manier om met je hond ontspannen bezig te zijn. In het begin was het even wennen aan alle verschillende toestellen maar ze doet het nu best goed. Vanavond werd een spannende avond want we moesten examen doen.

Het ging goed en Demi is geslaagd voor behendigheid A en heeft dus haar 1e diploma behaald. En ik mag zeggen dat ik best trots ben op ons meisje.

Over een paar weken gaan we verder met een nieuwe cursus Behendigheid B waar we zeker ook weer veel plezier aan zullen beleven.

 

 


 

 


 

Eerder nieuws

Nieuws 2006