2009

21-12

In de nacht van 18 december is onze Rose bevallen van 7 prachtige pups.

Het zijn 5 reuen en 2 teven. Onze dierenarts is inmiddels geweest en

moeder en pups verkeren in goede gezondheid.

Rose is een goede en rustige moeder en verzorgt haar pups goed.

Meer informatie betreffende dit nestje staat op de pagina Pups.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

25-11

We zijn met Demi naar de dierenarts geweest voor de herhalingsecho.
Onze vermoedens zijn vandaag werkelijkheid geworden, Demi is helaas niet drachtig. Ze vertoonde totaal geen tekenen van enige zwangerschap.
Bij Rose daarin tegen begin je het al zeer duidelijk te zien. Met haar gaat alles prima.
   

19-11

De dierenarts van Marc Mombaers te St. Truiden welke de dekking van Rose heeft begeleid, wilde het resultaat zelf eens bekijken en heeft ons 's avonds uitgenodigd in zijn praktijk. Daar mijn Mark nu ook meekon, zijn er foto's gemaakt van de echo.

Op de echo konden we de puppies al redelijk goed herkennen, we zagen de kloppende hartjes en konden zelfs al een pootje met nageltjes herkennen. Dit terwijl ze nog niet groter zijn dan een grote tuinboon.

We verwachten dat de puppies van Rose rond 21 december geboren zullen worden.  

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

18-11

Vandaag was dan eindelijk de dag om met Rose en Demi naar de dierenarts toe te gaan om echo's te laten maken om te bepalen of ze drachtig zijn.

Bij de dierenarts bleek Rose overduidelijk drachtig, hij kon de puppies zo al voelen en het was verder niet nodig om nog een echo te laten maken. Bij Rose was er geen twijfel mogelijk.  

Voor Demi was de echo eigenlijk nog iets te vroeg. De dierenarts zag op de echo wel iets maar of dat puppies waren kon hij nog niet bevestigen.

Volgende week woensdag gaan we terug voor een herhalingsecho. Demi houdt het dus nog even spannend...

   

10-11

Behaalde resultaten van Rose en Cooper op de show van
afgelopen weekend te Bleiswijk:
 
Vanquish Gentle-Rose "Rose" 3 Zeer Goed (Open klasse)
Fantail's Knock-Out "Cooper" 1 Veel Belovend, Beste Puppy
   

09-11

Fantail's Knock-Out "Cooper" is toegevoegd op de pagina Reuen. Tevens staan er nieuwe foto's van Vanquish Gentle-Rose op pagina de Teven.
 

Klik voor grote foto

   

28-10

Vorige week zijn beide dames, zowel Rose als Demi, gedekt door hun partners. De dekkingen zijn goed verlopen en rond 16 en 19 november laten we een echo maken. En dan maar hopen op goed nieuws, we houden jullie op de hoogte!
   

12-10

Vorige week, een paar dagen na Rose, is ook Demi (Vanquish Delight) loops geworden. Ook Demi zal na een dag of 10 gedekt gaan worden maar dan door "Swannery Magic Legend "Ledge" van Eddy Deville.
   

08-10

Vanquish Gentle-Rose is deze week loops geworden. Over een dag of 10 laten we haar dekken, alleen niet door de Wansleydale reu die we in eerste instantie hadden uitgekozen. Rose zal gedekt gaan worden door "Tattersett Double Shuffle "Django" van Marc Mombaers. Alle informatie betreffende deze reu staat op de pagina Verwacht.
   

30-09

Behaalde show resultaten van "Rose" en "Cooper":

Vanquish Gentle-Rose:

26-09 show Maastricht: 3 Uitmuntend
30-08 show Rotterdam: 3 Zeer Goed
23-08 Setter & Pointer show te Keulen Duitsland: 1 CAC "Rheinlandsieger 2009"

 

Fantail's Knock-Out:

26-09 show Maastricht: 1 Veel Belovend, Beste Baby
   

11-08

De reu voor ons toekomstige nest met Vanquish Delight "Demi" is geworden: Swannery Magic Legend "Ledge" van Eddy Deville. Meer informatie betreft deze combinatie vind u terug op pagina Expected Litters.
   

10-08

Elk jaar doen wij mee met de Clubmatch van de Maastrichtse Hondensport Vereniging. Dit jaar hadden wij Vanquish Gentle-Rose en Fantail's Knock-Out "Cooper" ingeschreven. Vanquish High Blue "Benn" van Erik & Renate met de kinderen Maaike en Hylke waren helemaal vanuit Enschede gekomen om ook mee te doen. Het was voor Cooper en Benn de 1e keer dat ze mee deden aan een show en de beide heren hebben het goed gedaan. Het was een zeer leuke en gezellige dag, het weer was goed en over de resultaten waren we zeer tevreden:
 
Vanquish Gentle-Rose "Rose" 1 Beste teef, Beste v.h. ras, Beste van rasgroep 7 en 3e plaats (van 185 inschrijvingen) Beste v.d. Clubmatch MHSV 2009
Vanquish High Blue "Benn" 1 Beste reu
Fantail's Knock-Out "Cooper" 1 Beste baby
   

28-07

Gefeliciteerd Vanquish pups "G-nest" met hun 2e verjaardag. Geef de honden maar een dikke knuffel van ons voor: Einstein, Floid, Arco, Lee, Rif, Lieke, Queeni, Vanilla, Max en natuurlijk onze eigen Rose!
   

27-07

Setters4life is een forum wat wij toegevoegd hebben op de pagina links. Dit is een forum voor iedereen met Engelse, Ierse of Gordon Setters. Het is een gezellige site met veel leuke verhalen en foto's van alle Setters. Het is zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen en je evt. aan te melden.
   

14-07

Eind vorig jaar ben ik begonnen met de cursus KK1 (Kynologische Kennis deel 1). Deze cursus bestaat uit 8 vakken: Rassenkennis (250 rassen), Erfelijkheidsleer, Gezondheidsleer, Voedingsleer, Gedragsleer, Structuur en Verzorging, Terminologie en Voortplanting. Dit is de 1e stap om keurmeester te worden op hondenshows. Vandaag heb ik de uitslag mogen ontvangen: "Geslaagd"!
 
   

05-07

Show te Echt met keurmeester Dick Rutten waarbij vijf Engelse Setters waren ingeschreven. Op deze veel te warme dag hadden wij Demi en haar zoon Nelson (van Martha & Sjoerd) bij ons. Nelson had helaas geen goede dag en wilde niet goed staan en lopen, wat te wijten was aan het hete weer.
 
Vanquish Delight "Demi" 3 Uitmuntend
Vanquish High Five "Nelson" 1 Zeer Goed
   

03-07

Na het maken van een echo blijkt Jaana (Nattaset Model of the Moon) niet drachtig te zijn. Volgend jaar maart zullen wij deze combinatie weer pnieuw proberen. Onze andere teven: Vanquish Delight "Demi" Vanquish Gentle-Rose "Rose" worden in het najaar loops en zullen beiden gedekt worden. Meer info staat op de pagina Expected Litters.
   

08-06

Vorige week is Nattaset Model of the Moon 'Jaana' gedekt door Balvenie What a Sensation 'Ziggy'. Alles is goed verlopen en op 3 juli laten we een echo maken om te controleren of ze dragend is. Meer informatie staat op de pagina "Expected litters".
   

01-06

Graag willen wij jullie voorstellen aan ons nieuwste lid van de Vanquish familie: Fantail's Knock-Out 'Cooper'. Cooper zal binnenkort ook een eigen pagina krijgen. Wij willen Boy & Jeanne de Bok bij deze bedanken voor dit knappe mannetje...
 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

25-05

De eigenaren van Vanquish 'Gentle-Rose' (Rose), Rob & Gerben hebben besloten om met hun Kennel zich uitsluitend toe te leggen op hun geliefde ras de 'Newfoundlander'. Na goed overleg zijn we overeengekomen om Rose terug te nemen. Wij zijn zeer blij met de terugkeer van Rose en willen Rob & Gerben bedanken voor deze beslissing. Deze stap is zeer belangrijk voor de toekomst van Kennel Vanquish.
Rob & Gerben, middels deze weg wensen wij jullie heel veel succes met jullie Kennel 'In de Oude Vrijheid'!
   

17-05

Afgelopen weekend was de Kampioensclubmatch van de Vereniging van de Engelse Setters te Zaltbommel. Mevr. Fran Grimsdell van de Tatterset kennel uit Engeland was de keurmeester van 42 Engelse Setters.
Wij als kennel zijnde hebben het die dag zeer goed gedaan met onderstaande mooie resultaten. Vooral op Rose met reserve CAC 2e beste teef zijn we zeer trots.
De eigenaren Martha & Sjoerd van Vanquish 'High Five' (Nelson) een reutje uit ons laatste nestje hebben ons de gehele dag vergezeld. Nelson deed voor eerste keer mee aan een show en werd van 4 reuen in de Jeugdklasse 1 Uitmuntend, een perfecte score voor een hond met geen enkele showervaring.
Ook Renate & Erik van Vanquish 'High Blue' (Benn) waren de gehele dag aanwezig, maar deden niet mee aan de show.
Gedurende de dag zijn Remco & Cecile van Vanquish 'Highlands' (Dorus) en Jorg en Tara van Vanquish 'Devotion' (Kayla) de clubmatch komen bezoeken. Ook hebben we kennis mogen maken drie families van een mogelijke toekomstige Vanquish pup.
Een super geslaagde dag om niet snel te vergeten!
 
Vanquish High Five "Nelson" 1 Uitmuntend (Jeugdklasse)
Vanquish Discovery "Collin" 2 Uitmuntend (Fokkersklasse)
Gamerights Zannatos "Lloyd" 1 Uitmuntend (Veteranenklasse)
Vanquish Gentle-Rose "Rose" 1 Uitmuntend (Jonge hondenklasse) + 2e Beste teef van de clubmatch (Reserve CAC)
Vanquish Delight "Demi" 2 Uitmuntend (Fokkersklasse)
 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

26-04

Vandaag was de eerste show van dit jaar waar we ons voor ingeschreven hebben, te weten in Genk te België. De keurmeester was Dhr. Jo Schepers en er waren vier Engelse Setters ingeschreven. Aangezien onze honden, beste reu en beste teef zijn geworden, moesten ze allebei in de erering terug komen en hebben daar zeer mooie resultaten behaald:

Gamerights Zannatos "Lloyd" 1 Uitmuntend CAC, 1e plaats erering Beste Veteraan van de Show
Vanquish Delight "Demi" 1 Uitmuntend CAC BOB, 3e plaats erering Rasgroep 7
   

14-04

Van Yvonne & Ed uit Italië hebben wij deze zeer mooie foto's mogen ontvangen van Einstein (Vanquish Gloria). Nog een paar maandjes en dan wordt Einstein alweer 2 jaar en is ze uitgegroeid tot een mooie dame met Italiaanse klasse!
 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

01-04

Van Martha & Sjoerd hebben wij foto's ontvangen van Nelson (Vanquish High Five) zijn 1e verjaardagsfeestje samen met zijn Ierse huisgenoot Murphy. En zo te zien heeft het de heren goed gesmaakt. Het ziet er echt feestelijk uit en knap dat ze zo netjes blijven zitten.
 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

28-03

GEFELICITEERD! Vanquish "High" puppies, Nelson, Benn, Lloyd jr., Dorus en Leia met hun 1e verjaardag. Geef ze maar een dikke knuffel van ons.
 

Klik voor grote foto

   

26-03

Bijgaand 2 mooie foto's van Vanquish High Bleu 'Benn'.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

26-01

De reu voor ons aankomende nestje is bekend: "Sh.Ch. Balvenie What A Sensation". Meer informatie staat op de pagina Expected Litters.
   

07-01

Van Jeu en Martha uit Lemiers mochten we deze prachtige winterfoto krijgen van Vanquish Gleason "Max" genomen tijdens de kribbentocht 2008.

 

 

 


 

 


 

Eerder nieuws

Nieuws 2008

Nieuws 2007

Nieuws 2006