2012

17-12

Het showjaar 2012 kan worden afgesloten met mooie resultaten die ik afgelopen weekend behaald heb op de laatste show van het jaar 'de Kerstshow in Wijchen' met Ricky Lochs als keurmeester.

Vanquish It's Royalty 'Spetter' 1 Uitmuntend CAC-CACIB
Vanquish Keep Secret 'Lizzy' 1 Uitmuntend Resv. CACIB
Wansleydale for Vanquish 'Paige' 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB
   

01-12

Twee kennels hebben zich weten samen te smelten. Op mijn nieuwe adres in Nederland gaat mijn kennel 'Vanquish' samen verder met Gordon Setter kennel 'From the Moorland Friends'. Door onze gezamenlijke interesse in onze hobby zien we beiden meer mogelijkheden om nog meer tijd en energie in onze honden te stoppen. Hiermee hopen wij samen een mooie toekomst op te kunnen bouwen.

We zullen op vele hondenshows zowel in binnen- als buitenland beide rassen vertegenwoordigen. Wij hopen u daar wellicht een keer te mogen ontmoeten.

   

06-11

Eind oktober ben ik met Paige naar een show in Engeland geweest, Midland Counties, waar 86 Engelse Setters waren ingeschreven. De keurmeester was Mevr. Lorna Howard van de 'Moorbrook kennel' waar Paige haar moeder vandaan komt. Paige stond in een sterke Limid klas met 7 teven en won de 4e plaats. Linda Taylor, de fokster van Paige, had mij uitgenodigd om bij haar te logeren wat erg gezellig was. Leuk om met haar wat bij te praten en samen met haar naar de show te gaan. Linda heeft al vele jaren een succesvolle kennel (Wansleydale) met meedere Engelse kampioenen. Dit is iemand waaran ik nog een hoop kan leren. Ik heb er zo'n 1400km voor gereden maar het was het zeker waard!

 

Utrecht, keurmeester mevr. E. van Drunen- 't Lam (11 ES):

Vanquish It's Royalty 'Spetter' Open klasse 1 Uitmuntend
Resv. CAC-CACIB
Vanquish Keep Secret 'Lizzy' Jeugd klasse 2 Uitmuntend
   

09-10

Onze laatste pup James (Vanquish Love Dazzle) heeft nu ook een fijn tehuis gevonden bij Foeke & Willy Brandsma van de Gordon Setter kennel: From Fire'sons Garden in Friesland. Het gaat prima met James, hij voelt zich al echt thuis en vermaakt zich natuurlijk best samen met een aantal Gordon setter vrienden. Foeke & Willy, heel veel plezier en succes toegewenst met jullie nieuwe aanwinst 'James'.

 

Op 30 sept. j.l. was de hondenshow in Maastricht. Er waren 8 Engelse Setters ingeschreven onder keurmeester de heer F. Constant. We mogen ons na deze show weer een Nederlands Kampioen rijker prijzen want Paige mag deze titel voor haar naam zetten! Nu dat ze ouder dan 27 mnd is was dit de eerste show dat ze de titel kon winnen en een resv. CAC was al genoeg. Paige is onze 4e Nederlands Kampioen in huize Vanquish, waar wij natuurlijk zeer trots op zijn! Lizzy heeft in Maastricht haar 2e Jeugd CAC gewonnen. Spetter deed voor het eerst mee op een CAC-CACIB show en behaalde een mooie 2e plaats in de Open Klasse. Hierbij de resultaten en een mooie foto van Spetter!

 

Maastricht:

Wansleydale For Vanquish 'Paige' Open klasse 2 Uitmuntend Resv. CAC-CACIB
Vanquish Keep Secret 'Lizzy' Jeugd klasse 1 Uitmuntend JCAC
Vanquish It's Royalty 'Spetter' Open klasse 2 Uitmuntend

 

Rotterdam, Keurmeester mevr. A. Ingram (7ES):

Wansleydale For Vanquish 'Paige' Open klasse 2 Uitmuntend Resv. CAC-CACIB
Vanquish Keep Secret 'Lizzy' Jeugd klasse 3 Zeer Goed

 

 

Klik voor grote foto

   

01-10

Wij hebben een leuke mail gekregen van Jet (Vanquish Leisure):

 

Hallo Yolanda en Mark, Hierbij stuur ik jullie even een foto van mijn vakantie in Noord-Holland, ik vond het er geweldig.
We logeerden in het huis van vrienden van Jan en Erica... een leuk huis hoor! Ik kon er in de tuin vogels achterna zitten, poezen wegjagen en ze hadden een garage met een geweldige bezem, veger en blik enz. enz. die ik geregeld mee de woonkamer in nam... ik moest toch eigenlijk wel mijn eigen 'zandverstuiving' die ik steeds meenam van het strand netjes opruimen... dacht ik zo! Zo dachten Jan en Erica er trouwens niet over hoor!!!! Die zeiden steeds maar "nee Jet"... Het strand was één groot feest voor mij. In de verte zag ik de honden al aankomen... heel spannend wie het zouden zijn! Dan hoorde ik Erica tegen Jan zeggen "o jee, als ze maar niet te ver wegloopt...". Dat deed ik dan maar wel om het spannend te houden! Maar ik ging wel altijd netjes terug hoor, op het moment dat ik er zin in had tenminste.
Jan en Erica gingen ook een keer de zee in, dat vond ik een beetje eng en ben ze achterna gerend, maar toen moest ik opeens zwemmen. Kwam er een golf, werd ik zo opgetild, ik leek wel een bootje... toch een beetje eng. Mijn vacht werd wel heel mooi van dat zoute water en schoon.
Ik vond van alles aan het strand om mee te spelen: balletjes, oude schoenen, sinaasappels, een boei met een dik touw eraan vast. Die hebben Jan en Erica zelfs voor mij mee naar het logeerhuis genomen, maar toen ik het plastic handvat er begon af te vreten heeft Jan dat eraf gezaagd en toen had ik er geen grip meer op omdat de boei verder rond was... ben ik toch even boos gaan blaffen en janken... maar dat hielp niet! Ik had het dus heel de dag druk en Jan en Erica hadden het druk met mij geloof ik...
We zijn ook een middag heel lang op het strand gebleven, tot in de avond. Toen hadden Jan en Erica mijn eten meegenomen naar het strand... dat smaakte zo lekker na uren lekker spelen en dollen. Toen ben ik, zoals je op de foto kunt zien wel even in slaap gevallen. Met een volle buik in de avondzon... een zwitserleven-gevoel!
Nu ben ik weer thuis, ook weer fijn hoor. Zie ik al mijn vrienden en vriendinnen op het renveld weer! Jammer dat de avonden gaan korten. Over een poos is het 's avonds donker en dan kan het er niet meer van komen. Moet ik maar zien overdag tot spelen te komen. Dat doe ik nog steeds heel graag.
Ik kan met alle honden goed overweg. Sommige doen lelijk tegen mij, maar ik doe nooit lelijk terug.
Liefs, likjes en een dikke poot, Jet

 

Klik voor grote foto

   

21-09

Afgelopen weekend zijn 8 van de 10 pups naar hun nieuwe huis vertrokken. Ik heb met alle eigenaren contact gehad en de pups maken het allemaal goed en voelden zich al snel thuis in hun nieuwe omgeving. Foto's van de pups met hun nieuwe baasjes staan op de puppy pagina bij week 9. Teefje 'Vanquish Love of Rose' houden wij zelf. Voor het reutje op onderstaande foto zoeken wij nog een goed en liefdevol thuis!
Wij willen iedereen heel veel plezier, geluk en liefde toewensen met jullie nieuwe 'Vanquish pup' en tevens bedanken voor het vertrouwen in ons.

 

Klik voor grote foto

   

11-09

Onze laatste week met alle pups samen is van start gegaan. Ze worden a.s. donderdag 9 weken oud en komende dagen gaan 7 van de 10 pups naar hun nieuwe eigenaren toe. Inmiddels zijn alle pups door onze dierenarts gecontroleerd, gevaccineerd, DNA afgenomen en hebben hun chip gehad. De pups verkeren allemaal in prima gezondheid. Vorige week zijn we met ze naar Dierenkliniek Dijkshoorn in Zeist geweest voor de gebruikelijke Baerstest. Alle pups zijn prima in orde, aan beide zijden horend!
Qua weer hebben we het de afgelopen weken zeer goed gehad waardoor ze elke dag lekker buiten konden spelen en rennen. Door Paige & Cooper wordt er vaak op de puppy's gepast en die vinden het heerlijk om met ze te spelen en na afloop lekker samen te gaan slapen.
Nieuwe foto's van week 8 staan op de puppy pagina! Onderstaand 2 foto's genomen tijdens de Baertest.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

13-08

Gisteren zijn de pups voor de 1e keer naar buiten geweest. Even lekker in het zonnetje op het gras rond wandelen met Rose en Paige samen. Nu ze wat ouder zijn en het mooi weer is kunnen ze elke dag lekker naar buiten. In huis zitten ze nu ook niet meer in de werpkist en kunnen ze in hun ren vrij rondlopen. ‘s Nachts lopen ze vanzelf de bak weer in om te gaan slapen. De zindelijkheid gaat ook al erg goed, ze lopen netjes naar de kranten toe om daar hun behoefte te doen. Ze hebben hun 2e wormkuurtje gehad en eten nu 3x per dag vleesvoeding van RopaDog. Er wordt nog een paar keer per dag bij Rose gedronken maar dat zijn we langzaam aan het afbouwen.
We hadden gisteren bezoek van onze ouders en dat is wel makkelijk zo om alle 10 de pups naar buiten toe te dragen, zie onderstaande foto!
Nieuwe foto’s van week 4 staan weer op de puppy pagina.

 

Klik voor grote foto

   

06-08

De puppy's, alweer 3 weken oud, beginnen al echte hondjes te worden. Ze lopen nu al goed, spelen samen en ook hun nieuwe speelgoed valt goed in de smaak. Afgelopen weekend zijn we begonnen met hun eerste vleesmaaltijd. De eerste hapjes zijn altijd een beetje een geknoei maar ze vonden het wel erg lekker. Een paar keer per dag zet ik ze nu ook buiten de bak waar ze wat meer rond kunnen lopen en alles kunnen verkennen en nieuwe dingen kunnen ontdekken. Rose loopt er dan tussendoor om alles in de gaten te houden en ook onze andere honden komen nieuwsgierig kijken wat de pups aan het doen zijn.
Nieuwe foto's van week 3 staan weer op de puppy pagina!
   

30-07

Rose haar pups zijn nu al ruim 2 weken oud en het gaat zeer goed met de kleintjes. Vorige week donderdag hebben ze hun eerste wormkuurtje gehad. Ze beginnen nu al aardig door de bak te lopen en als Rose erbij komt dan ontstaat er een kleine chaos van allemaal piepende en blaffende puppies. Ze krijgen allemaal een wasbeurtje en zodra Rose gaat liggen kunnen ze weer lekker gaan drinken en keert de rust weer terug. De pups zijn ook wat langer wakker en beginnen al een beetje met elkaar te spelen. Ik kan nu al zien dat alle pups blue belton gaan worden.

Nieuwe puppy foto's staan op de puppy pagina bij week 2.

   

16-07

Vorige week donderdag 12 juli is Rose bevallen van 10 prachtige pups!
De verdeling is zeer mooi met 5 reuen en 5 teven.
De eerste pup werd om 08.30 uur geboren en de laatste om 15.30 uur. Ondanks het grote aantal pups was het toch een vlotte bevalling met niet al te veel tijdsverschil tussen de pups in. Dit is ook meteen ons eerste nest waarvan de bevalling overdag was, meestal worden ze namelijk 's nachts geboren. Dit is wel zo prettig voor de baasjes moet ik zeggen
De gewichten zaten tussen de 300 en 340 gram.
Rose verzorgd haar pups zeer goed, ze is erg rustig en blijft goed bij ze liggen. Het is zelfs moeilijk om haar naar buiten te krijgen om haar behoefte te doen. Moeder en pups stellen het prima. Zoals gebruikelijk proberen we elke week nieuwe foto’s op de site te zetten, hierbij de eerste twee.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

04-07

Vorige week ben ik met Paige & Lizzy naar Engeland gereden. We hebben daar meegedaan aan een hondenshow in Windsor. Hier in Belgie en Nederland zie je niet veel Engelse Setters op een show maar daar deden er 89 mee! Dan is het meteen een stuk moeilijker om een goed resultaat te gaan behalen. In Engeland geven ze geen kwalificaties alleen plaatsingen.
Paige (Wansleydale for Vanquish) stond in Limid met 9 teven en werd helaas niet geplaatst.
Lizzy (Vanquish Keep Secret) stond in Junior met 6 teven en werd als 3e geplaatst! Lizzy heeft met dit resultaat zich meteen gekwalificeerd om mee te doen met Crufts 2013! Dit is de grootste hondenshow van de UK waar je voor gekwalificeerd moeten worden om te kunnen mee doen. Geweldig om met een eigen gefokte hond daar volgend jaar aan te mogen deelnemen.
Op de show in Windsor was er ook familie van Paige aanwezig. Haar vader en broer deden ook mee.
Het was een lange reis die we op 1 dag hebben gedaan maar het was het zeker waard. Hierbij enkele foto’s!
 
   

26-06

Outdoor Uden, Keurmeester Dhr. Jo Schepers (5 ES)

Vanquish Keep Secret ‘Lizzy’ Jeugdklasse 1 Uitmuntend  JCAC
Wansleydale For Vanquish ‘Paige’ Openklasse 1 Uitmuntend
CAC-CACIB BOB

 

Met Rose gaat alles prima. Ze moet nog zo'n 2,5 week voor de bevalling maar ze is nu al aardig zwaar aan het worden. Op lange intensieve wandelingen gaat ze al niet meer mee, dat is te zwaar voor haar. Dus Rose houd zich bezig met een beetje luieren, snacky eten, wat rondlopen, een beetje knuffelen met het baasje…
En dan kunnen we binnenkort weer de kraamkamer in orde gaan maken en alle voorbereidigen treffen voor de bevalling. Het is toch altijd weer een spannend gebeuren, hoe vaak je het ook meemaakt.

   

18-06

Afgelopen vrijdag ben ik met Rose (Vanquish Gentle-Rose) naar de dierenarts geweest voor het maken van een echo. En mijn vermoedens waren juist, Rose is drachtig!! Sommige pups waren al zeer bewegelijk en dat was leuk om naar te kijken. En dat terwijl ze vrijdag nog maar 3 cm waren! Maar je begint het al goed te zien want Rose haar buik is al aardig dik aan het worden. De pups worden rond 14/15 juli verwacht. Onderstaand een filmpje van de echo.
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

   

06-06

Engelse Setters zijn Voorstaande Jachthonden maar dat gaat niet altijd op... Ze hebben toch ook een hele zachte kant Zie deze foto van Spetter (Vanquish It's Royalty) die een nieuw vriendje heeft genaamd Keanu, een Hawaii gansje, die probeert steeds lekker warm bovenop Spetter te gaan liggen maar dat gaat hem toch net iets te ver! Knabbelen aan zijn oren en neus is inmiddels wel toegestaan.

Pierreco bedankt voor deze bijzondere foto!

 

Klik voor grote foto

 

Jachthondenshow te Bennekom, Keurmeester Mrs. D. Leigh (14 ES)

Vanquish Keep Secret 'Lizzy' Jeugdklasse 2 Uitmuntend
Wansleydale For Vanquish 'Paige' Tussenklasse 1 Uitmuntend
   

18-05

Afgelopen dagen is 'Rose' gedekt door 'Cooper'. Rond half juni laten we een echo maken om te kijken of de dekking succesvol is geweest.
   

13-05

Clubmatch VES 2012, Keurmeester Thereza Watkins (40 ES)

Vanquish Keep Secret 'Lizzy' Jeugdklasse Zeer Goed
Vanquish It's Royalty 'Spetter' Openklasse 2 Zeer Goed
Vanquish Just the One 'Babs' Tussenklasse Zeer Goed
Wansleydale for Vanquish 'Paige' Tussenklasse 3 Uitmuntend
Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kampioensklasse 4 Zeer Goed

 

Ondanks dat de uitslagen helaas niet geweldig waren was het toch een mooie en gezellige dag geweest. Hierbij willen we Wim & Veerle van 'Babs' en Pierreco & Peter van 'Spetter' bedanken voor hun deelname. Tevens was onze jongste pup Vanquish Leisure 'Jet' samen met haar baasjes Jan & Erica ook even komen kijken wat erg gezellig was. Louise Kerkmeester heeft mij vandaag meegeholpen met het voorbrengen van onze honden en tevens heeft zij met Paige de Junior Handling gewonnen! Goed gedaan Louise en bedankt voor je hulp!

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

11-05

British Dogsfestival in Dortmund, keurmeester Patsy Hollings (21 ES)

Vanquish Keep Secret 'Lizzy' Jeugdklasse 2 Uitmuntend
Wansleydale for Vanquish 'Paige' Tussenklasse 3 Uitmuntend
Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kampioensklasse 3 Uitmuntend
   

08-05

Na een heerlijke drie weken durende vakantie zijn we weer terug en weer volop bezig met allerlei honden bezigheden. Afgelopen weekend is onze laatste pup 'Tommy' (Vanquish Legendary) opgehaald door zijn nieuwe eigenaren Malcolm & Jan en woont nu op het eiland 'Guernsey'. Daar woont hij samen met een Boxer teefje 'Georgie' met wie hij na aankomst al meteen heerlijk heeft gespeeld.

Dear Malcolm and Jan, thank you for your visit and trust in us and we wish you all the best with lots of joy and happiness with Tommy!!

 

Klik voor grote foto

  Na terugkomst van onze vakantie bleek dat Rose (Vanquish Gentle-Rose) al loops was geworden. Dat was veel eerder dan verwacht want ze zou eigenlijk pas in juni loops moeten worden. We hadden een reu in Engeland voor de dekking van Rose geregeld maar dat kunnen wij op zo'n korte termijn helaas niet geregeld krijgen. Om een dekking van Rose toch niet voorbij te laten gaan hebben we besloten om haar te laten dekken door onze eigen reu 'Cooper' (Fantail's Knock-Out). Meer info betreffende dit geplande nest staat op de pagina Expected Litters.
   

26-03

Inmiddels hebben 5 van onze 6 pups ons huis verlaten en zijn bij hun nieuwe eigenaren. Uit de reacties die we van iedereen hebben ontvangen maken alle pups het goed en voelen ze zich al helemaal thuis in hun nieuwe omgeving. Wij willen iedereen heel veel plezier, geluk en liefde toewensen met hun 'Vanquish pup' en tevens bedanken voor het vertrouwen in ons. Nieuwe foto's van de pups met hun eigenaren staan op de puppy pagina bij week 8-9
   

12-03

Zoals bij ons gebruikelijk is worden alle pups getest op doofheid door middel van de BAER-test. Vorige week zijn we dan ook met de pups en Lizzy (Vanquish Keep Secret, want die was nog niet getest) naar diergeneeskundige kliniek Dijkshoorn te Zeist geweest. De uitslag van Lizzy en de pups was goed, allemaal aan beide zijden horend!
Afgelopen weekend zijn de eerste 3 pups (Patch, Jet en Scott) met hun nieuwe eigenaren meegegaan. Komend weekend gaat ook George naar zijn nieuwe huis toe. Bes blijft nog 4 weken langer bij ons en Tommy blijft tot begin mei want die gaat naar het 'Engelse Kanaal eiland Guernsey' en moet de import regels volgen. Nieuwe foto's van week 7 staan op de puppy pagina.

 

Onlangs behaalde showresultaten: maart, Groningen:

Vanquish Keep Secret 'Lizzy' 2 Zeer Goed

 

Klik voor grote foto

   

29-02

Onze pups zijn inmiddels al weer 6 weken oud en alles gaat nog steeds prima.
Afgelopen maandag is onze dierenarts op huisbezoek geweest om de pups te vaccineren en hun ID-chip te plaatsen. Tevens hebben de pups een algemeen gezondheidsonderzoek (gebit, hartje, longen en gewrichten) ondergaan, alles was prima in orde.
Gisteren is de controleur van St-Hubertus op bezoek geweest om alles te controleren en DNA af te nemen.
Afgelopen dagen zijn de pups naar buiten geweest om lekker in de tuin te rennen en te spelen wat ze erg leuk vonden. Allemaal nieuwe dingen en geluiden ontdekken is zeer leerzaam voor ze en goed voor de socialisatie. De foto's daarvan staan op de puppy pagina bij week 6.

 

Onlangs behaalde showresultaten: februari, Gent België:

Wansleydale for Vanquish 'Paige' 1 Uitmuntend CAC-CACIB

   

06-02

De pups zijn nu alweer ruim 3 weken oud. Vorige week hebben ze hun eerste wormkuurtje gehad. En vies dat ze dat altijd vinden! Hun eerste vleeshapje van afgelopen zaterdag ging er een stuk beter in, dat vonden ze erg lekker. Ze moeten nog een beetje leren om te happen i.p.v. te zuigen maar als we een paar dagen verder zijn gaat dat vanzelf beter.
Vandaag zijn ze even buiten de werpkist geweest om ze e.e.a. te laten ontdekken. Ze spelen nu ook wat meer samen, echt leuk om naar te kijken. De verschillende karakters beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Nieuwe foto's van week 3 staan op de puppy pagina.
   

27-01

Vandaag zijn de pups 2 weken oud en ze doen het geweldig goed! De oogjes zijn nu open en ze zijn al druk bezig om te proberen lopen, wat elke dag een beetje beter gaat. Van sommige pups kan ik nu al zien dat het tri-colors gaan worden. Qua gewicht zijn het stevige pups, ze wegen allemaal tussen 1200 en 1430gr. Demi is een toegewijde moeder en verzorgt haar pups uitstekend. Nieuwe foto's van week 2 staan op de puppy pagina. Met trots kunnen wij vermelden dat Cooper (Fantail's Knock-Out) net zoals in 2010 ook in 2011 weer Beste Reu van de VES is geworden!!
   

16-01

Demi (Vanquish Delight) is afgelopen vrijdag 13 januari bevallen van 6 prachtige pups! Het zijn 4 reuen en 2 teven.
Het zijn allemaal stevige pups waarvan de gewichten tussen de 396 en 444 gram liggen. Demi en haar pups zijn allemaal gezond en wel. De kleuren worden allemaal tri-color of bleu belton.
Alle verdere info en foto's staan op de pagina Pups 2012.

 

Klik voor grote foto