2008

22-12

Kerstshow in Wijchen. Eigenlijk had ik na het verlies van Aston niet veel zin om naar de show toe te gaan. Na lieve woorden van onze Engelse Setter vrienden "Martine en Dorry" (kennel Silent Rumours) heb ik toch besloten om heen te gaan. Je bent dan tenminste even het huis uit en kan er met vrienden over praten. Ik wil dan ook graag Martine & Dorry, Boy, Marc, Christa en Ingeborg bedanken voor hun steun en medeleven op deze toch moeilijke dag.

Gamerights Zannatos "Lloyd" 1 Uitmuntend
Vanquish Gentle-Rose "Rose" 1 Uitmuntend Resv. CAC
   

17-12

Met heel veel pijn in ons hart moeten wij te kennen geven dat Vanquish High Bourne "Aston" niet meer in ons midden is. Aston werd 11 december ziek en zijn gezondheid holde achteruit. Na bijna een week dag en nacht intensieve verzorging te samen met onze dierenartsen Ellen en Helga van Dierenartsen praktijk Assist te As, heeft het allemaal niet mogen baten. We hebben het moeilijke besluit genomen om Aston los te laten en hem vredig te laten inslapen. De oorzaak van zijn plotse dood is mede te wijten aan het eten van Silica gel korrels (vocht absorberende korrels) die in een zakje verstopt zaten in een pluche speelgoed hond. Daar bovenop kreeg hij een ernstige bacteriële infectie die zijn darmen volledig hebben aangetast waardoor hij niet meer te redden was, de schade was te groot... Aston heeft de 9 maanden nog niet mogen bereiken. De pijn is onbeschrijfelijk en er gaat geen dag voorbij dat we niet aan hem denken. Hij was een vrolijke en super lieve hond. Aston, mannetje we zullen je missen!
   

04-12

Bij dierenkliniek Dijkshoorn te Zeist, hebben wij vier van onze honden laten testen op erfelijke doofheid (Baerstest). Lloyd, Jaana, Demi en Rose zijn allemaal in orde. Baertest Normal/Clear.
   

30-11

Amsterdam Winner show.

Gamerights Zannatos "Lloyd" Veteranen klasse 1 Uitmuntend

en heeft na dit behaalde resultaat de titel: "Nederlands Veteranen Kampioen"

   

17-11

Ons gebruikelijke rondje van stambomen brengen (nest 2008) zit er weer op. Het is altijd een leuke gelegenheid om de nieuwe eigenaren weer eens te ontmoeten, wat bijpraten en om natuurlijk de pups weer te zien. Die inmiddels al behoorlijk groot zijn. We zijn bij iedereen zeer gastvrij ontvangen en de honden zien er allemaal goed uit. Leuk om te zien dat de broers toch heel veel op elkaar lijken, vooral in hoofd en bouw. De kleur was bij de een wat donkerder dan bij de ander maar hun vader "Farthingale High Born" zie je er duidelijk in terug. Ze zijn nu 7,5 maand oud en nieuwe foto's staan op de puppy pagina diversen.
   

16-11

Bijgewerkte pagina's:

Verwacht
Vanquish High Bourne toegevoegd Male Dogs
   

07-11

Wij hebben goed nieuws ontvangen van onze vrienden Ed & Yvonne uit Italië. Vanquish Gloria (Einstein) heeft HD-A. Voor eventuele fokplannen in de toekomst is dit natuurlijk de perfecte uitslag.
 
   

02-11

Dit weekend was de show in Bleijswijk. De Engelse keurmeester mevr. M. Hathaway keurde de Setters en met 14 inschrijvingen was het een aardig grote opkomst. Bijgaand de uitslagen:

Gamerights Zannatos "Lloyd" 1 Uitmuntend Resv. CAC en 5e plaats erering Veteranen
Nattaset Model of the Moon "Jaana" Zeer Goed
Vanquish Gentle-Rose "Rose" 2 Zeer Goed
   

09-10

HD uitslag van Vanquish Gentle-Rose HD-B
   

29-09

Wij zijn lekker een weekje met al onze honden op vakantie geweest. De bestemming was een vakantiehuisje van Easterwood in Elsloo, Friesland. Voor mensen met veel honden is dit een ideale vakantie bestemming, grote omheinde tuin, alles voor de honden is al aanwezig. De omgeving biedt veel wandelmogelijkheden, waar de honden los mogen lopen.

Vlakbij het huisje was een prachtig meer waar de honden lekker gezwommen hebben. Tijdens ons verblijf zijn onze vrienden Martha en

Sjoerd met hun honden, Nelson en Murphy, twee dagen bij ons blijven

logeren. Ondanks de grote hoeveelheid honden en het slechte weer hebben we een leuk weekje gehad. Bijgaand een aantal foto's.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

28-09

Vandaag hield de Maastrichtse Hondensport Vereniging haar jaarlijkse

show in het MECC te Maastricht. De keurmeester Dhr. Rony Doedijns keurde voor het eerst de Engelse Setter.

We waren zeer tevreden met de behaalde resultaten. Onze pup "Aston" deed voor de eerste keer mee met een grote show. Ondanks de drukte en nieuwe indrukken heeft hij zich keurig gedragen.

Gamerights Zannatos "Lloyd"  1 Uitmuntend Resv. CAC Beste Veteraan
Vanquish High Bourne "Aston" 1 Veel belovend Beste Baby
Vanquish Gentle-Rose "Rose" 2 Uitmuntend Resv. CAC  
 

21-08

Voor de meeste mensen is de vakantieperiode bijna voorbij en gaan we al weer richting de herfst. Helaas voor ons nog geen vakantie maar we hebben wel wat vakantiehonden te logeren gehad. Voor Aston was het zeer leuk om zijn broertjes Lloyd en Nelson weer te zien. Die 3 heren hebben een paar weken de hele dag lekker met elkaar kunnen spelen. Voor ons was het wel wat druk maar erg leuk om de pups weer terug te zien. (nieuwe foto's op de puppy pagina Diversen)

 

Afgelopen juni hebben wij een teefje (nest 2007) Vanquish Gallicia Lieve door persoonlijke omstandigheden van haar eigenaren terug gekregen. Ze is een week bij ons gebleven en we hebben dus vrij snel een nieuw gezin voor haar gevonden. Lieve heet inmiddels Lieke en woont bij Ben & Margot in Doetinchem samen met een nieuw maatje, een kruising Ierse/Engelse Setter. Lieke maakt het goed en heeft het erg naar haar zin, zie onderstaande foto's. Wij wensen Ben & Margot veel succes en plezier toe met Lieke.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

10-08

De Maastrichtse hondensport vereniging hield dit weekend haar jaarlijkse clubmatch/jongehondendag. Het weer was vreselijk slecht. Het regende hard toen Gerben en ik 's morgens vertrokken. Gelukkig mochten we met de auto het terrein op en we hadden er een soort tent omheen gebouwd zodat wij en (nog belangrijker) de honden droog konden zitten. Al met al was het toch een gezellige dag geworden.

Ned. Kamp. Gamerights Zannatos JW'01 Beste Reu en tevens Beste Veteraan Clubmatch 2008
Vanquish Gentle-Rose Beste Teef en Beste vh Ras
Vanquish High Bourne Beste Baby
   

28-06

De show in Uden dit weekend was een belangrijke show aangezien "Rose" hier haar 3e punt voor het Jeugdkampioenschap kon behalen. We hadden een Ierse keurmeester Dhr. K. Doyle en er waren 8 Engelse Setters ingeschreven. De keurmeester was zeer enthousiast over Rose en ze heeft haar titel "Nederlands Jeugdkampioen" behaald. Tevens was ze voor de 2e maal Beste Teef geworden en heeft nu al 2 punten binnen voor het "Nederlands Kampioenschap". We zijn op de goede weg... De felicitaties aan Rob & Gerben met het behalen van Rose haar eerste titel.
   

16-06

Dit weekend was de show in Hulten met mevr. Ricky Lochs-Romans als keurmeester en het resultaat mag er wezen:

Vanquish Gentle-Rose 1 Uitmuntend, Jeugd CAC en Beste van het Ras

Hierbij wil ik haar eigenaren Rob en Gerben feliciteren met deze mooie overwinning.

Tevens nieuwe foto's op de puppy pagina bij diversen.

 
   

01-06

Afgelopen weekend zijn alle pups naar hun nieuwe eigenaren toe gegaan. Vanquish High Five "Nelson" was al een weekje eerder vertrokken. Vanquish High Bourne "Aston" blijft voorlopig even bij ons. Volgens de berichten die we ontvangen hebben van iedereen voelen de pups zich al zeer goed thuis en gaat alles prima. Wij willen iedereen bij deze nogmaals heel veel geluk en plezier toewensen met hun nieuwe aanwinst. Nieuwe foto's staan op de puppy pagina.
   

24-05

Vandaag was de clubmatch van de Engelse Setter vereniging. Er waren 33 Setters ingeschreven waarvan 3 van ons nestje van 2007. Vanquish Gabriel "Arco" kon helaas door omstandigheden niet aanwezig zijn. Vanquish Guadeloupe "Vanilla" was wel aanwezig maar deed niet mee. Toch was Vanilla met haar baasjes Giovanna en Rudi komen supporteren en we konden natuurlijk lekker bij praten. Vanquish Gentle-Rose "Rose" van Rob en Gerben deed wel mee en behaalde een mooie 2e plaats met een zeer mooi keurverslag. Ook het weer was schitterend en het is een gezellige dag geworden. Bijgaand 2 foto's van Rose en klik hier voor nog meer foto's van de clubmatch.
 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

13-05

De pups genieten buitengewoon van dit fantastisch mooie weer, elke dag lekker buiten spelen, slapen en eten. Klein dompertje op deze buitenpret was dat onze dierenarts ze even is komen plagen met wat prikjes, enkel de chipnaald heeft ze even laten schrikken, de eerste inenting deed ze niets.

Morgen gaan we met de pups naar de Diergeneeskundige Kliniek Dijkshoorn te Zeist voor een doofheidonderzoek.  

Nieuwe foto’s van week 5 en 6 staan op de puppy pagina.

   

11-05

Eerste Pinksterdag zijn we met de eigenaren, Rob en Gerben van Vanquish Gentle-Rose (Rose) (zie bijgaande foto) naar de Pinkster hondenshow te Arnhem geweest.  Tevens waren de eigenaren, Dirk en Annemiek van Vanquish Gabriël (Arco) ook aanwezig. Beide honden deden mee in de Jeugdklasse. Keurmeester Wim Wellens was zeer spreken over Rose en heeft haar eerste puntje binnen om de titel Jeugdkampioen te halen.

  Vanquish Gentle-Rose (Rose), 1 Uitmuntend Jeugd CAC

  Vanquish GabriŽl (Arco), 2 Zeer goed

 
   

30-04

Nieuwe foto's van week 4 staan op de puppy pagina.
   

24-04

Met de pups gaat alles zeer goed. Ze zijn nu bijna 4 weken oud en het worden al echte hondjes. Ze lopen goed, beginnen al met spelen en zijn met het mooie weer al naar buiten geweest. Ook zijn we begonnen met spenen en ze krijgen nu Energique te eten, wat ze zeer lekker vinden. Natuurlijk wordt er ook nog bij Demi gedronken. Er staan nieuwe foto's van week 3 op de puppy pagina.
   

15-04

Nieuwe foto's van week 2 staan op de puppy pagina.
   

07-04

De pups zijn nu 10 dagen oud en maken het zeer goed. Aangezien ze maar met zijn 6en zijn kunnen ze op hun gemakje drinken wanneer ze maar willen en groeien daardoor hard. Ze wegen nu bijna 1000 gram allemaal. De oogjes beginnen nu ook open te gaan. Er staan nieuwe foto's van week 1 op de puppy pagina.
   

31-03

Helaas hebben wij vandaag 1 teefje moeten laten inslapen. De overige 6 pups maken het zeer goed en groeien als kool. De gewichten liggen allemaal al boven de 500 gram en dat is voor 3 dagen oud al behoorlijk zwaar.
Mocht u interesse hebben in een van onze pups, er zijn nog enkele reuen beschikbaar, dan kunt u vrijblijvend met ons contact opnemen.
   

28-03

Vandaag is Demi (Vanquish Delight) bevallen van 7 mooie en flinke pups, 5 reutjes en 2 teefjes. Demi verzorgt haar pups zeer goed en tot op heden gaat alles prima. Op onze pagina "Pups" staat alle informatie en er komen natuurlijk veel foto's op te staan.
 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

27-02

Vanquish Gentle-Rose  is toegevoegd  op de pagina Teven (Bitches).
   

25-02

We zijn vandaag met Demi naar de dierenarts geweest voor een echo. Ze is zwanger! De dierenarts telde rond de 5 pups. Maar de praktijk zal het nog moeten uitwijzen hoeveel het er gaan worden.. Onze reis naar Finland is gelukkig niet voor niets geweest. De pups worden verwacht rond 30 maart, wij houden jullie op de hoogte omtrent de voortgang van de zwangerschap.
   

15-02

Afgelopen weekend zijn we naar de show in Eindhoven geweest. De keurmeester was Dhr. J. de Cuyper uit België en er waren 10 Engelse Setters ingeschreven waarvan 1 afwezig. We hadden een pup uit ons laatste nestje (Vanquish Gentle-Rose) voor de eerste keer ingeschreven in de puppy klas. Het was natuurlijk allemaal nieuw voor haar maar ze deed het erg goed. Ze kreeg een mooi keurverslag en mocht als Beste Puppy nog een rondje lopen in de Erering. Rob en Gerben gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

  Vanquish Discovery "Collin" 3 Zeer Goed

  Vanquish Delight "Demi " 2 Uitmuntend

  Vanquish Gentle-Rose "Rose" 1 Veel Belovend, Beste Puppy

   

03-02

25 tot en met 30 januari zijn Yolanda met Demi (Vanquish Delight) afgereisd naar Koria, Finland. Ons reisdoel was de dekking van Demi met Hoyt (Farthingale High Born). Ons logeeradres was bij Jaana Pöllänen van de Kennel Nattaset. Zij is tevens de fokster van de moeder van Demi, onze eigen Jaana (Nattaset model of the Moon). Het verblijf in Finland was zeer leuk, buiten dekking zijn we weggeweest naar een Finse hondenshow in Turku. De reisafstanden vielen wel tegen want na het bezoek in Turku zijn we Hoyt gaan halen in Lappeenranta, zo'n 50 km van Rusland, wat de reisafstand die dag op bijna 1000 km bracht.   

Finland is mooi land en hopen zeker nog een keer terug te gaan.

 

I want to thank Jaana, Piia and Katja for their hospitality and the time they spent with me during my visit at their beautiful country.

I really enjoyed my stay with you and we hope now for beautiful puppies.

moi moi

Yolanda    

  Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

07-01

Nu de feestdagen achter ons hebben liggen, kunnen we ons weer focussen op het heden en toekomst. We hebben besloten om onze kennel te voorzien van vers bloed, een eigen gefokt teefje erbij.  Omdat de keuze uit rastypische gezonde reuen in eigen land en buurlanden beperkt is, hebben wij een besloten om een bloedlijn uit Scandinavië te kiezen. Hiervoor zullen wij met Demi afreizen naar Koria, Finland.  Meer informatie daarover op pagina "Expected Litters".

 

 


 

 


 

Eerder nieuws

Nieuws 2007

Nieuws 2006