2016

04-12

Zowel met Penny als de pups gaat het prima. Nu met 7 weken groeien ze goed. Penny heeft er tot 6 weken graag en vaak bij gelegen maar nu vind ze het wel goed geweest. Die scherpe tandjes in haar buik zijn niet echt fijn. De pups controleren vind ze prachtig maar daarna gaat ze graag terug naar de groep en wat anders doen. Vorige week is de Raad van Beheer geweest om de pups te chippen, zodat ze meteen aan hun stamboom naam zijn gekoppeld. Daarop volgde de dierenarts voor hun eerste controle en vaccinatie. Alle pups waren in orde! In dit nest zit veel kleur variatie. De enige reu is orange belton, en nog 2 teven zijn orange, dan 1 blue belton teef en een blue belton and tan teefje. Normaliter heb ik een sterke blue belton lijn en ben nu heel blij met wat andere kleuren. Het koude weer laat het niet echt toe om de pups lang buiten te laten dus dan maar een aantal keer wat korter buiten rennen. Nieuwe foto's van week 5 & 6 staan op de puppy pagina.

 

Klik voor grote foto

 
  Sinds begin oktober hebben wij onze kennel uitgebreid met een nieuwe pup erbij. Van de 'Wandsfell' kennel uit Cambridshire UK van Simon Pitts komt een teefje: Wandsfell Call my Bluff 'Ziva'. Deze lieve dame is al helemaal in de groep opgenomen en dikke maatjes met Summit. Wij hopen met Ziva wat nieuw bloed binnen te halen en een mooie toekomst met haar tegemoet te gaan. Volgend jaar mag ze ook mee naar de show. Eens kijken of ze dat leuk vind...?

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

03-11

Er zijn alweer 2 maanden voorbij en in die tijd zijn mooie en trieste dingen gebeurd. Mijn tripje naar Polen met Penny bleek succesvol te zijn geweest want op 15 oktober is ze bevallen van 5 prachtige en flinke pups!! De bevalling verliep niet echt vlot want de persweeën wilden niet opgang komen. Na het een paar uur te hebben aangekeken wilden we geen risico's nemen en niet langer wachten. In overleg met de dierenarts hebben we besloten om de pups via een keizersnede te halen. Van al mijn nesten was dit voor mij de eerste keer dat we een keizersnede moesten doen. Alles is prima verlopen en na een paar uur kon ik weer huiswaarts met Penny en de 5 pups. Aangezien ze maar met 5 zijn en ze bij de geboorte al flinke gewichten hadden komen ze elke dag goed aan.

Het trieste nieuws van dit verhaal is dat op dezelfde dag dat de pups geboren zijn ik te horen kreeg dat mijn vader was overleden! Dat nieuws sloeg wel in als een bom en was totaal onverwacht. Daarna een moeilijke en drukke periode gehad met alles regelen voor de uitvaart en ook nog de verzorging van onze honden en pups. Vandaar ook nu de pups inmiddels al 3 weken oud zijn, ik pas tijd heb om de site te updaten. Op de pagina pups staan meer foto's.

 

Klik voor grote foto

 
 

Eind oktober deden wij mee aan de show in Maastricht. Ik had Walker en Arko ingeschreven en Anita Snoeck deed met Jeans mee. De resultaten liegen er niet om, we hebben met alle 3 de honden een titel behaald en Walker werd Beste van het Ras. Door deze overwinning en zijn leeftijd van de vereiste 27mnd is Walker nu ook Nederlands Kampioen!!

 

Vanquish Move Forward 'Walker' CAC-CACIB Beste vh Ras en Benelux Winner
Vanquish Gabriel 'Arko' Benelux Veteranen Winner
Vanquish Not at All 'Jeans' Benelux Jeugd Winner
 

30-08

Begin augustus is Penny (Vanquish Love of Rose) loops geworden. Ik wilde haar graag laten dekken door Quensha Night Fever 'James'. Aangezien deze in Engeland gefokte reu in Polen woont betekende dat dus dat wij een tripje naar Polen moesten plannen. Het was hoog seizoen in ons pension waardoor Leon niet mee kon. Marc Mombaers van de Ballykissangels kennel heeft een van zijn gefokte reuen daar wonen en wilde graag met mij meegaan. Zodoende hebben wij 4 dagen in Polen gelogeerd bij Kacper en zijn ouders in Towicz. Het was een flink stuk rijden, zo'n 1200km enkele reis, maar het waren hele gezellige dagen. De dekkingen zijn perfect verlopen en James gedroeg zich als een echte 'Gentleman'. De vonk sprong werkelijk over... Onderstaand een foto van James en op de pagina verwacht/expected litters staat meer info. Rond half september laat ik een echo maken en hoop dan goed nieuws te hebben.

 

Klik voor grote foto

 

26-07

Er zijn alweer bijna zo'n 2 maanden voorbij dus wordt het weer tijd voor een update.

Begin juli zijn Leon en ik met Walker & Penny naar Engeland geweest om mee te doen aan de hondenshow te Windsor. Ik ben daar al 2x eerder geweest, maar dan zonder honden, omdat het een mooie show is in een prachtige omgeving. Het is heel leuk om aan een show mee te doen in het land waar mijn honden oorspronkelijk vandaan komen. Er zijn daar zeer veel en mooie Engelse Setters te zien. Er waren zo'n 70 Engelse Setters ingeschreven bij keurmeester Simon Pitts. Verwachtingen had ik niet want de concurrentie is groot. Dus de verrassing was enorm toen ik met Penny (Vanquish Love of Rose) Beste Teef werd en zij haar eerste CC won!! Walker (Vanquish Move Forward) behaalde een mooie 2e plaats in de open klasse. De reacties en felicitaties vanuit de fokkerswereld die daarop volgden waren geweldig.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
 

Een paar maanden geleden kreeg ik het bericht van de eigenaren van Arko (Vanquish Gabriel uit een nest van 2007) dat zij voor hem een nieuw tehuis zochten. Door persoonlijke omstandigheden konden zij niet langer voor Arko zorgen. Daarop heb ik meteen aangeboden hem terug te nemen en zodoende was hij een paar dagen later bij ons. Arko is een broer van Rose (Vanquish Gentle-Rose) wat ook heel duidelijk te zien is. Die 2 lijken echt op elkaar, alleen Arko is veel actiever dan zijn zus. Ik heb Arko bij mijn honden gedaan en dat ging vanaf het begin al meteen goed. Zelfs onze heren Cooper & Walker vonden het prima. Arko vind het heerlijk om lekker buiten te zijn en hij geniet van zijn vrijheid hier bij ons. Wij gaan geen nieuwe eigenaar zoeken en hebben besloten dat hij hier van zijn oude dag mag gaan genieten.

 

Onze Setter wandelingen blijven leuk, gezellig en heerlijk genieten voor de honden. Hierbij een paar leuke foto's van veel Engelse Setters bij elkaar. Ook mochten onze honden spontaan fungeren op een officiële foto-shoot die werd gehouden voor de cover van een CD. Ben benieuwd hoe die geworden is...?

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

30-05

We hebben goed nieuws te vertellen. Om te beginnen, het belangrijkste, 'Gezondheids nieuws'. De pups van Penny zijn inmiddels ouder dan 12 mnd wat betekent dat ze oud genoeg zijn om HD foto's te laten maken. Anita Snoeck heeft Jeans laten röntgenen en ik heb hetzelfde laten doen met Summit. De resultaten konden niet beter zijn: Vanquish Not At All 'Jeans' HD-A Vanquish Night Queen 'Summit' HD-A

 

Van Marita, de eigenaresse van Challenge, hebben we goed nieuws mogen ontvangen op het gebied van Gehoorzaamheid. Zij heeft met Challenge (Vanquish Now Way Back) G&G examen gedaan voor zijn A Diploma. Die heeft hij met vlag en wimpel behaald! Van de maximale 90 punten die behaald konden worden is hij ook geslaagd met 90 punten!! Heel knap Marita voor zo'n jonge Engelse kerel. Gefeliciteerd..hierbij een mooie foto van Challenge. Nu op naar zijn B diploma...

 

Klik voor grote foto

 
 

Deze maand was wederom de jaarlijkse Clubmatch van de VES in combinatie met de Clubmatch van de Gordon Setters en de Pointers onder de noemer 'Britse Staande Jachthondenshow'. Leon en ik hadden samen 10 honden ingeschreven wat weer veel werk inhoud betreft het voorafgaande trimmen en wassen van alle honden. Gelukkig was het weer goed waardoor het samen met vrienden een gezellige dag was. Met dank aan keurmeester Mrs. Christine Normansell UK. De behaalde resultaten waren geweldig:

 

Jeugdklas Reuen

Vanquish Not At All 'Jeans' 1U Resv. CAC Beste Jeugdhond
Vanquish No Way Back 'Challenge' 2U

 

Fokkersklas Reuen

Vanquish Move Forward 'Walker' 1U CAC-BOB-Best in Show en Clubwinner 2016!!

 

Kampioensklas Reuen

Fantail's Knock-Out 'Cooper' 2 ZG

 

Jeugdklas Teven

Vanquish Night Queen 'Summit' 1U

 

Fokkerklas Teven

Vanquish Love of Rose 'Penny' 1U

 

Veteranenklas Teven

Vanquish Gentle-Rose 'Rose' 2 ZG

 

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
  De dag na de clubmatch deden wij mee aan de Jachthondenshow in Arnhem waar we 4 honden voor hadden ingeschreven. Ik had Penny & Walker bij me en geheel tegen mijn verwachtingen in was het resultaat weer top. De dag ervoor met Walker alles gewonnen en vandaag deed Penny het. Zij werd van 11 Engelse Setters Beste van het Ras!! Later op de dag heb ik ook met beide honden meegedaan in de Koppelklasse. Het is in de die klasse het belangrijkste dat de beide honden qua type en uiterlijk zoveel mogelijk op elkaar lijken. Penny & Walker zijn een heel mooi stel samen en hebben dat bewezen want van de 12 ingeschreven koppels waren zij de beste. Hoe trots kun je zijn als fokker...heel trots!!

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

18-04

Kennel Vanquish vermeld met trots weer 2 kampioenen rijker te zijn! Onze jongste telg is Vanquish Not At All 'Jeans' van Anita Snoeck die met het winnen van de jeugdklasse op 3 verschillende shows Nederlands Jeugdkampioen is. Dan gaan we van jong naar oud want Vanquish Gentle-Rose 'Rose' deed hetzelfde maar dan in de veteranen klasse en mag zich nu Nederlands Veteranen Kampioen noemen. Tevens is Jeans al 2x Beste vh Ras geworden en dat met nog geen 12 maanden jong. Hierbij een mooie foto van Jeans.

 

Klik voor grote foto

 
  Even een update uit Zweden. De kids van Walker doen het fantastisch. De zusjes zijn nu bijna 6 maanden jong en hebben hun eerst beproeving op een hondenshow goed doorstaan. Het is super om te horen van Pernilla & Peter, kennel Farthingale, dat de dames zich goed ontwikkelen. Hun karakter in combinatie met het ras typische beeld vormen een mooi geheel. Wij zijn dan ook super enthousiast als wij de foto´s van deze dames aanschouwen.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

15-03

Onder de 'Vanquish' eigenaren is een leuk vrienden groepje ontstaan. Onlangs zijn wij met 4 van onze honden, te samen met Britt en Admiraal, Erik & Christel met Giba en Denzel, Veerle met Babs en Loes, en Martine met Lance gaan wandelen in Genk (België). Dat is een zeer mooi wandel gebied waar ik vaak heb gelopen toen ik nog in België woonachtig was. Het was super om alle honden lekker samen te zien rennen en spelen. Na een fijne wandeling hebben we samen nog wat gedronken en gegeten bij een restaurantje in de buurt. Dit is bij iedereen zo goed bevallen dat de volgende wandel afspraak alweer genoteerd staat. Onderstaand een paar foto's.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
  Op ons terrein zitten best veel konijnen. Zodra de honden eraan komen schieten ze alle kanten op. Helaas was dit konijn niet snel genoeg voor Penny. Het is best een beetje zielig maar Penny was erg trots op haar vangst. Tja het blijven jachthonden...

 

Klik voor grote foto

 

25-01

Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van Jaana (Nattaset Model of the Moon). Over zo'n kleine 10 dagen zou ze 13 jaar oud zijn geworden. In haar koppie wilde ze nog graag verder maar haar lichaam liet het afweten. Jaana heb ik destijds uit Finland geïmporteerd en in combinatie met mijn reu Lloyd (Gamerights Zannatos) zijn deze 2 honden de basis van mijn kennel Vanquish. Jaana heeft mij 2 mooie nesten pups gegeven waarvan haar dochters Demi en Rose, kleinkind Penny en achterkleinkind Summit haar genen verder gaan voortzetten. We gaan haar missen!! Haar oplettendheid, lieve karakter en gehoorzaamheid maakte Jaana tot een geweldige moeder en huishond. Lieve Jaana rust zacht!!

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

11-01

Het jaar 2015 hebben wij met een echte 'knaller' afgesloten. Rose (Vanquish Gentle-Rose) behaalde vrijdag op de Kerstshow te Cuijk resultaten die ik in mijn leven nog nooit behaald heb, en misschien ook wel nooit meer ga evenaren.

Het begon met het behalen van Beste van het Ras. Aangezien Rose al veteraan is, deed ze ook mee in de erering voor Beste Veteraan van de dag en won daar een mooie 2e plaats. Daarna mocht ze wederom in de erering deelnemen in Rasgroep 7. Geheel onverwacht won ze daar de Rasgroep. Dat betekent dat je op zondag terug verwacht wordt om mee te dingen voor de titel Best in Show. Daar we die zaterdag in Brussel op de Dogshow aanwezig waren hadden we een strak schema.

Zondagmiddag terug naar Cuijk. Laat in de middag nadat alle rasgroepen gekeurd zijn, dingen de beste uit elke rasgroep mee voor de titel Best in Show. Hier gebeurde het onverwachte, al snel wist Rose zich te plaatsen voor de beste 2. En jawel hoor, Rose won BEST IN SHOW!!! Tevens was ze de Beste zelf gefokte hond van de show. Ik kon haast niet geloven wat me overkwam. Daarna op de foto samen met de keurmeesters, mensen van de organisatie en van de Raad van Beheer. Onderstaand de foto's.

Met dit super resultaat was Rose uitgenodigd voor de Hond vh Jaar Show welke afgelopen zondag plaats vond. Op deze speciale show zijn alleen honden uitgenodigd die in 2015 op het podium hebben gestaan. Ook daar was de verrassing groot toen Rose de 2e plaats in Rasgroep 7 won, want we hadden zware concurrentie. Ik ben echt super trots op mijn Roosje!

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
  Inmiddels hebben wij voor 'Skills' een fijn nieuw en liefdevol gezin gevonden. Een paar dagen voor de Kerst is ze vertrokken naar het noorden van Groningen en woont nu bij Frits en Annelies. Skills heeft daar een maatje gevonden want ze is niet de enige hond in huis, er is ook nog een Gordon Setter teefje 'Jessy' uit onze kennel From The Moorland Friends. We hebben al diverse berichten ontvangen dat het zeer goed gaat met Skills en al dikke vriendjes is met Jessy. Ik wens Frits & Annelies heel veel geluk en plezier toe met ons lieve meisje!