2015

19-11

Pup voor herplaatsing!

Afgelopen mei hebben wij een mooi nest pups gehad van Penny en Levi. Daaruit hebben we de 2 beste teven op dat moment zelf aangehouden om later een definitieve keuze te kunnen maken. En die hebben we nu gemaakt. Dat houdt in dat de blue belton teef 'Summit' bij ons blijft en dat we voor de orange belton teef 'Skills' een nieuw tehuis zoeken. Skills is inmiddels 6 maanden oud en erg op de mensen gericht. Meer dan haar zuster, die vermaakt zich liever met de andere honden. Meer info en een foto staat op de pagina pups. Mocht u interesse in Skills hebben, neem dan contact met mij op.

 

Helaas is het ons niet gelukt om Paige (Wansleydale for Vanquish) drachtig te krijgen. Na 3 pogingen laten we het voor wat het is. Daardoor verwachten we voorlopig geen nesten pups.

 

We zijn met Walker (Vanquish Move Forward) 2 dagen naar de show in Bleiswijk geweest en op allebei de dagen heeft hij mooie resultaten behaald. Walker is nu niet alleen Belgisch Jeugdkampioen maar nu ook Nederlands Jeugdkampioen! En dat niet alleen. Hij heeft ook al genoeg CAC's behaald voor het Nederlands Kampioenschap. Maar hij is nog te jong en moet wachten totdat hij 27 maanden oud is. En dat duurt nog wel even...

 

03-11

Eind augustus is Nattaset Angel's Touch 'Holly' naar ons toegekomen voor een dekking met Vanquish Move Forward 'Walker'. Het was een verre reis want ze is van Pernilla en Peter Magnusson van de Farthingale Kennel uit Zweden. Peter heeft Holly gebracht en we hebben een paar leuke dagen gehad, gezellig samen eten en praten over onze gezamenlijke hobby. Al onze tijd en inspanningen zijn niet voor niks geweest want Holly is op 30 okt. bevallen van 2 prachtige teefjes.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
  Voor Vanquish Keep Secret 'Lizzy' heb ik onlangs een nieuw huis gevonden. Lizzy was als enige pup van Vanquish Gentle-Rose 'Rose' altijd in de familie gebleven. Maar door persoonlijke omstandigheden, waardoor er te weinig tijd voor haar was, ben ik op zoek gegaan naar een nieuw gezin voor haar. En die heb ik gevonden. Lizzy woont nu bij Daniele en Bart in Arnhem en samen met hun Ierse Setter 'Suze' gaat Lizzy een fijne nieuwe toekomst tegemoet. Wij wensen Daniele en Bart dan ook veel plezier en succes met Lizzy toe.
 

Klik voor grote foto

 
  Het heeft even geduurd maar Walker is toegevoegd op de pagina reuen.
 

01-09

Na een lange en erg drukke zomer periode heb ik weer even tijd om de site te updaten. Het is geweldig om te zien hoeveel Setters er deze zomer wederom in ons pension op vakantie zijn geweest. Het vertrouwen van deze eigenaren waarderen wij enorm. Wel moeten we ons volledig richten op ons pension en komt helaas de kennel in deze periode op de 2e plaats. Ook tijd maken voor hondenshows is er helaas niet bij. Met 3 nesten pups in het voorjaar waarvan 2 Gordon Setter nesten is het flink aanpoten. Wij hebben nog enkele Gordon Setter pup beschikbaar!

 

Nu de laatste Engelse pup definitief vertrokken is naar Zweden kan ik me volledig richten op mijn eigen 2 dames 'Summit en Skills'. Want met een leeftijd van 4 maanden heb ik mijn handen vol aan Penny haar kids. De laatste foto's van week 8 en de pups met hun nieuwe eigenaren (week 9) staan op de puppy pagina. Het heeft me blij verrast dat er vanuit Zweden zoveel interesse is in zowel mijn honden als mijn kennel. Want er is niet alleen een pup naar Zweden vertrokken maar ik heb ook een dek aanvraag uit Zweden ontvangen.

 

Van Anita heb ik een paar hele mooie foto's ontvangen van Levi en Jeans. Prachtig toch om zo vader en zoon samen te zien!!

 

Klik voor grote foto

 

Klik voor grote foto

 

30-06

Afgelopen zondag zijn we met Walker, Paige en onze Gordon Gucci naar de show in Genk, Belgie geweest. Dat was een show om niet snel meer te vergeten. De keurmeester was mevr. O. Carty uit Ierland. Wansleydale for Vanquish 'Paige' won de kampioens klasse en behaalde het Resv. CAC-CACIB. Maar de ster vandaag was Vanquish Move Forward 'Walker' want die werd niet alleen Best Reu, en Beste vh Ras maar behaalde ook nog eens een zeer mooie 3e plaats in rasgroep 7!! En dat met 13 maanden oud. Echt knap!! Het letterlijke commentaar van de keurmeester was: "I just loved your boy. Not only is he a fantastic young English Setter, but he is such a happy boy. It is a joy to watch the two of you in the ring."

 

Nog even genieten van Penny haar pups met een paar nieuwe foto's van week 7. Alle pups van dit nest zijn al besproken!! Momenteel hebben wij ook een nest Gordon Setters en daarvan zijn nog wel een aantal pups beschikbaar.

 

22-06

Nog zo'n 14 dagen te gaan en dan is de 9 weken puppy tijd alweer voorbij en vliegen ze uit naar hun nieuwe eigenaren. Afgelopen week hebben er een aantal belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden. Raad van Beheer is geweest en heeft de pups van een chip voorzien en tevens DNA afgenomen. Dus hebben ze nu ook allemaal een stamboom-naam die begint met de letter 'N'. Een paar dagen daarna is de dierenarts gekomen voor hun eerste vaccinatie en controle of alles in orde is met de pups. De pups zijn gezond verklaart, en op af en toe een piepje na bij de vaccinatie, deden ze het allemaal prima. Anita, de eigenaresse van Levi (vader van de pups) is samen met Marian en Diana op bezoek geweest om de pups te bewonderen en met een kritische oog te beoordelen. We hebben beide onze pups uitgezocht en als de Baertest in orde is weten we welke pups bij ons mogen blijven. Gezien de lente zijn de pups veel buiten en vermaken zich goed samen met ons nest Gordon Setters die 5 dagen jonger zijn. Ze lopen dan alle 20 op een speelweide en dan is echt leuk om te zien hoe zwart en wit lekker aan het spelen zijn. Nieuwe foto's van week 6 staan weer op de puppy pagina.
 

12-06

Hierbij de foto's van de Clubmatch van de Britse Staande Jachthonden 2015. Nieuwe foto's van Penny haar pups staan op de puppy pagina bij week 5

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

29-05

We hebben een paar drukke weken achter de rug. Aangezien we ook Gordon Setter pups hebben neemt de verzorging van alle pups veel tijd en energie in beslag. We krijgen veel puppy bezoeken en dan ook nog deelnemen aan de jaarlijkse clubmatch van de Britse Staande Honden met 4 Engelse Setters en 6 Gordon Setters hakt er wel even in. Alle honden trimmen en in bad doen is een heus karwei. Maar de resultaten mochten er zijn. Onze jongste reu 'Walker' is met zijn 12 mnd Beste Jeugdhond en tevens Beste Reu van de dag geworden. Een hele knappe prestatie!! En het leuke was dat onze Gordon teef 'Heavenly From the Moorland Friends' ook Beste Jeugdhond is geworden waardoor ze tegen elkaar moesten lopen..met Walker als uiteindelijke winnaar!

De resultaten waren als volgt:

Vanquish Move Forward 'Walker' Jeugdklasse 1U CAC, Beste Jeugdhond van de VES en van de gehele clubmatch!
Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kamp. klasse 1U Resv. CAC
Vanquish Gentle Rose 'Rose' Fokkers klasse 2U
Wansleydale for Vanquish 'Paige' Kamp. klasse 1U

 

Foto's van de clubmatch volgen nog...

 

Penny haar pups zijn alweer 4 weken oud vandaag, wat gaat het snel. We hebben de pups verhuisd naar een grotere ruimte voor meer bewegingsvrijheid als alleen de werp-kist en tevens zit er een buiten-ren aan vast. Maar bij mooi weer gaan ze lekker het gras op. Ze eten nu vaste voeding wat vlees met geweekte brokjes, maar drinken ook nog vaak bij Penny. De kleuren zijn nu zeker: 1 orange teef en alle andere zijn blue belton. Nieuwe foto's van week 3/4 staan op de puppy pagina.

 

18-05

De pups zijn inmiddels alweer de 14 dagen gepasseerd en maken het uitstekend. Bijna alle oogjes zijn open en ze beginnen al aardig rond te lopen in de werpkist. Penny verzorgt haar kids zeer goed. Als ze zelf buiten de bak is en wat hoort piepen gaat ze meteen kijken of alles in orde is. Ook de kleuren beginnen nu door te komen waardoor ik kan zien dat er 1 orange teef is en de rest zal allemaal blue belton worden of misschien zit er nog een tri-color bij..? Hun eerste wormkuurtje hebben ze gehad en aan het eind van deze week ga ik beginnen met de eerste vlees hapjes. Dit vinden ze altijd erg lekker. Het is een beetje knoeien in het begin maar ze leren vrij snel dat ze moeten happen ipv zuigen. Nieuwe foto's staan op de puppy pagina bij week 2.
 

07-05

De 3e generatie Vanquish pups zijn geboren. Penny (Vanquish Love of Rose) is op 1 mei bevallen van 8 prachtige pups! De verdeling is heel mooi met 4 reuen en 4 teven. Eerlijk gezegd had ik geen 8 pups verwacht, zo heel dik toonde ze namelijk niet. Dus dit was echt een verrassing! Het is voor Penny haar eerste nest en ze doet het geweldig. De bevalling ging vlot en de pups werden meteen goed verzorgd. Ze heeft voldoende melk dus de pups hebben geen extra voeding nodig. Ondanks het mooie aantal zijn alle pups van dit nest al besproken. Foto's en info staan op de pagina 'Pups 2015'.
 

Klik voor grote foto

 

02-04

Na een spannende 4 weken hebben we goed nieuws. Penny is drachtig!! Afgelopen maandag hebben we een echo laten maken, maar dat was volgens onze dierenarts niet echt nodig. Hij kon de pups al goed voelen. Toch maar een echo "even binnen kijken" maar aangezien Penny nogal veel beharing onder haar buik heeft hangen was dat nog niet zo gemakkelijk. Het beeld is dan niet echt scherp maar er waren toch duidelijk meerdere pups te zien. Qua gedrag is ze zeker echt drachtig. Ze is lang niet zo energiek en actief als normaal. En met eten kunnen we Penny ook niet meer blij maken. Niets vindt ze meer lekker momenteel. Hopelijk krijgt ze snel weer wat eetlust terug want dat heeft ze straks wel nodig.

 

Een Engelse Setter is een elegante en stijlvolle hond. Omdat zo te behouden moeten ze minimaal 4 maal per jaar getrimd worden. De beharing aan o.a. de oren, hals en voeten horen mooi kort geknipt te worden. Hierbij een mooi voorbeeld van ons model 'Jet' waarop duidelijk te zien is hoe ze 'voor'en 'na' een trimbeurt eruit ziet. Ze is weer een knappe dame geworden!!

 

Klik voor grote foto

 

04-03

Het blijkt wel weer dat de fokkers wereld heel dubbel kan zijn. We hebben dan ook goed en helaas ook slecht nieuws te melden. Het goede nieuws: Penny is afgelopen dagen gedekt door Levi. Na 3 gezellige avonden op een rij naar Rotterdam te hebben gereden hoop ik dat dit voldoende was...? Eind deze maand zal een echo moeten uitwijzen of al onze inspanningen niet voor niets zijn geweest. We gaan een spannende 4 weken tegemoet!

 

Het slechte nieuws: het blijkt dat ons nieuwe teefje Leah (Night Queen of Kyntire) na het maken van de Baerstest eenzijdig doof is. Dit zagen we zeker niet aankomen. Leah loopt veel los, luistert goed en hebben daar dan ook nooit iets van gemerkt. Deze klap kwam daardoor hard aan! Heel spijtig allemaal want Leah is een zeer lief en energiek dametje. Onze toekomst plannen met haar kunnen helaas niet doorgaan. Daarom hebben we besloten dat Leah terug gaat naar haar fokkers Octaeve en Diane. Zij gaan voor haar een nieuw tehuis zoeken. Onze 'Walker' zal zijn vriendin en speel maatje zeker gaan missen.

 

Klik voor grote foto

 

18-02

We hebben er even op moeten wachten maar eindelijk is het zover. Penny (Vanquish Love of Rose) is loops geworden. Over zo'n dikke 10 dagen zal ze gedekt gaan worden door Levi 'Upperwood Snow Patrol' van Anita Snoeck. Levi is een mooie, flinke en lieve reu die naar mijn mening goed bij Penny past. Zijn foto's en gegevens staan op de pagina 'Verwacht'. Als alles goed verloopt hoop ik begin mei een nest pups te hebben van dit knappe stel!