2014

19-12

'Terugblik 2014' Kennel Vanquish kan terug kijken op een succesvol 2014. Het jaar ging goed van start met het winnen van een gehele Setter Clubmatch te Essen in Duitsland met Penny. In het voorjaar werd het 'Move' nest geboren van Rose & Luke waaruit wij Walker hebben aangehouden. Deze nu 7mnd bengel voldoet geheel aan onze verwachting. Zeker qua karakter, het is een blij en vriendelijk mannetje. Om onze kennel te verbreden hebben wij Leah mogen verwelkomen. Een enthousiast teefje die het voor de baas graag goed wil doen en een leuke vriendin is voor Walker. We hebben diverse shows gelopen dit jaar met zeer mooie resultaten. We sluiten af met het behalen van een nieuwe titel voor Penny 'Winster 2014'. Ze is namelijk in Amsterdam op de Holland Cup en de Winner show op beide dagen Beste vh Ras geworden! Naast haar show ambities wil Penny graag moeder worden. We hopen dan ook dat we begin 2015 een nestje pups mogen verwelkomen.

Hierbij wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2015!!

 

Klik voor grote foto

   

1-12

Hierbij een paar leuke foto's van onze jongste 2 bengels Walker en Leah. Ze zijn inmiddels al 6,5 en 6 mnd oud en zijn echte maatjes van elkaar die elke dag weer veel plezier samen hebben...

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

15-11

Uit de Vanquish kennel is een ware kampioen gekomen. Met het behaalde resultaat op de show in Bleiswijk is Penny (Vanquish Love of Rose) met de benodigde leeftijd van 27 mnd definitief Nederlands Kampioen geworden met een totaal van 13 CAC's. Wij prijzen ons gelukkig om te ervaren dat Penny bij werkelijk iedere keurmeester in de smaak valt.

Het debuut van Walker (Vanquish Move Forward) vond plaats op dezelfde show. Met een Veel Belovend en een uitstekend keurverslag van de heer J. Thirlwell (UK) hopen wij de toon te hebben gezet voor deze nieuwe telg uit de Vanquish kennel.

   

11-09

Vorige maand was Paige (Wansleydale For Vanquish) loops geworden en hadden we de reu 'Jason of Kyntire' voor een paar dagen naar ons toe gehaald. De liefde zat goed en Paige werd gedekt. Nu 4 weken later hebben we een echo laten maken met een helaas teleurstellend resultaat. Paige is wederom niet drachtig. Om een of andere reden wil het niet lukken met haar... Ik hoop dat we meer geluk hebben met het geplande nest van Penny (Vanquish love of Rose). Penny wordt na verwachting in december loops en zal dan gedekt worden. We zijn nog bezig met de onderhandelingen voor de betreffende reu. Zodra dat geregeld is komt alle info weer op de pagina Verwacht te staan.

 

Naast onze pup 'Walker' hebben we nog een nieuwe aanwinst genaamd: Night Queen of Kyntire 'Leah'. Zij komt bij Octaeve en Diane Lernous vandaan uit Belgie. Leah zal onze kennel in de toekomst gaan versterken. Het is een zeer lief en pittig dametje die natuurlijk dikke maatjes is met Walker, die 2 weken ouder is dan haar.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

De jaarlijkse clubmatch van de Engelse Setter Vereniging is weer geweest. Altijd weer een hoop voorbereiding om alle honden show klaar te krijgen. Walker en Leah had ik ook meegenomen zodat ze konden proeven aan het show gebeuren maar waren helaas nog te jong om mee te mogen doen. Die 2 daar trokken wel veel aandacht samen wat erg leuk was. De bengels hadden veel bekijks maar hebben zich super gedragen. Regen en zon gingen die dag samen maar het was een mooie dag met goede resultaten:

 

Vanquish Love of Rose 'Penny' Fokkers klasse 1 Uitmuntend Resv. CAC
Vanquish Just The One 'Babs' Open klasse 2 Uitmuntend
Wansleydale For Vanquish 'Paige' Kamp. klasse 2 Uitmuntend
Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kamp. klasse 1 Uitmuntend Resv. CAC

 

 

Klik voor grote foto

  Penny heeft onlangs aan nog 2 shows meegedaan. Te weten in Mechelen, België en werd daar Beste van het Ras. En in Rotterdam heeft ze de titel Benelux Winner 2014 als Beste teef behaald!
   

11-08

De pups zijn alweer een paar weken bij hun nieuwe eigenaren. Van iedereen heb ik al mailtjes en foto's ontvangen hoe goed het met ze gaat. Ze zijn al helemaal opgenomen in hun nieuwe gezin en lopen rond alsof ze er al veel langer zijn. Dat is echt een typisch Engelse Setter trekje..ze voelen zich al snel overal thuis en maken zich niet snel druk. Wat de overschakeling naar hun nieuwe thuis alleen maar makkelijker maakt. Binnen mijn kennel is 'Walker' mijn nieuwe aanwinst. Zijn volledige naam is Vanquish Move Forward...wat we met hem in de toekomst ook hopen te doen!

Nieuwe foto's van de pups met eigenaren staan op de puppy pagina week 9. Walker zal binnenkort worden toegevoegd op de pagina reuen.

   

17-07

Nog een paar dagen te gaan en dan gaan de eerste pups het nest verlaten. Met dit mooie weer genieten de broers van het lekker samen buiten spelen. Mijn keuze moment komt nu steeds dichterbij. Het blijft lastig om de toekomstige nieuwe Vanquish pup er uit te kiezen. De broertjes voldoen aan mijn verwachtingen en ben dan ook blij dat ik deze combinatie heb gedaan.

Over een paar weken kan iedereen definitief kennis maken met 'Walker'!
Van elke pup staat een nieuwe foto op de puppy pagina bij week 8.

   

08-07

De tijd gaat snel want de pups zijn alweer 7 weken oud. De Raad van Beheer is bij ons geweest om ze van hun stamboomnaam en chip te voorzien. Daarna een bezoekje van de dierenarts voor hun eerste vaccinatie en controle of ze allemaal in orde zijn. Alle pups zijn gezond en wel verklaard! Komende donderdag gaan we naar dierenkliniek Dijkshoorn in Zeist voor de Baerstest (doofheidstest). Daarna nog een dikke week en dan mogen de nieuwe eigenaren hun pup komen ophalen.

Een van de nieuwe puppy eigenaren 'Britt' heeft hele mooie collages gemaakt van de door haar vader gemaakte foto's die ze hebben genomen op hun bezoeken aan ons. Ik heb de onderstaande 2 uitgezocht. Britt heel erg bedankt voor het maken hiervan!

Nieuwe puppy foto's van week 7 staan weer op de puppy pagina.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

25-06

Onlangs waren wij door onze vrienden Luke en Cathy uitgenodigd om op bezoek te komen en dan gezellig samen te eten en wandelen. Het was een lange rit want zij wonen in Oud-Duinkerke, België, wat het laatste plaatsje is voordat je Frankrijk binnen rijdt. Na een heerlijke maaltijd zijn we naar de Franse kust gereden en daar met onze honden gaan wandelen. Eerst door de bossen wat overging in de duinen en daarna het strand op. Luke en Cathy hebben een Gordon Beau en Engelse setter Fleur van ons. Wij hadden Penny en een Gordon Setter Dior mee. De dames hebben zich prima vermaakt en vonden het heerlijk om met elkaar over het strand te rennen. Hierbij wat foto's.
Met de pups gaat alles prima en ook daarvan nieuwe foto's op de puppy pagina.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

17-06

Rose en de pups vinden het heerlijk op hun nieuwe plaats. De pups gaan nu al steeds vaker met elkaar spelen en hun nieuwe speeltjes zijn ook in trek. Ze kunnen nu zelf naar binnen en buiten lopen en daar de boel gaan verkennen. Uit een eigen bakje krijgen ze nu 3x per dag vlees voeding. En bij Rose wordt ook nog regelmatig gedronken. Vandaag krijgen ze voor de 2e keer een ontwormingskuur.

Helaas hebben we geconstateerd dat een van de 5 pups doof is. De officiële Baerstest moeten we nog doen maar we weten het nu toch wel zeker. Nieuwe foto's van week 4 staan weer op de puppy pagina.

 

Penny (Vanquish Love of Rose) heeft het op de afgelopen 2 shows weer super gedaan. In Lommel (België) en op de Jachthondenshow is ze beide keren Beste van het Ras geworden. Volgende maand wordt Penny 2 jaar en op deze jonge leeftijd heeft ze al heel wat overwinningen behaald. Met 10x CAC en 3x Resv. CAC waarvan 4x Beste van het Ras timmert ze hard aan de weg. Aan het eind van dit jaar hebben we met Penny een nestje gepland. Vanaf dat moment zal 'Walker' haar plaats op de show hopelijk gaan overnemen...

   

10-06

De pups, alweer 3 weken oud, zijn vandaag voor het eerst naar buiten geweest. Even lekker wat rond lopen en de tuin verkennen. Voor hun eerste stapjes buiten zijn ze in het begin wat onzeker, de wereld is oh zo groot, maar ze wennen erg snel. De kinderen Kaylee en Rylana hielden de pups goed in de gaten en waren meteen een speelmaatje.
Vandaag hebben ze ook hun eerste vleeshapje gehad. Na al die melk gaat dat er meteen goed in. Vermoeid liggen ze nu in de werpkist uit te buiken.
Komende vrijdag gaat de grote verhuizing beginnen. Ze gaan naar een groter verblijf met een buitenren eraan zodat ze lekker binnen en buiten kunnen lopen. En met dit mooie weer is dat natuurlijk heerlijk voor de pups. Nieuwe foto's staan van week 3 staan op de puppy pagina.
   

03-06

De pups zijn inmiddels al weer een dikke 2 weken oud. De reuen doen het super, ze groeien goed en drinken lekker bij Rose. 's Avonds voordat wij naar bed gaan krijgen ze nog een extra flesje melk zodat ze me volle buikjes de nacht in gaan. De oogjes zijn nu open en ze beginnen al goed te lopen door de bak heen. Heel leuk om te zien hoe hard ze daar hun best voor doen en elke dag gaat het een beetje beter. Zodra Rose de werp kist weer in gaat komen ze meteen in actie. Het enige teefje die we hadden is helaas na 6 dagen overleden. Ze was heel klein bij de geboorte en we zijn dag en nacht bezig geweest met extra flesjes melk maar het mocht niet baten... Nieuwe foto's van wk 2 staan op de puppy pagina.

 

Klik voor grote foto

   

20-05

We hebben puppy nieuws! Afgelopen zaterdag is Rose bevallen van 6 prachtige pups. Het was een vlotte bevalling zowel moeder als pups maken het goed. Rose is al een ervaren moeder en verzorgt haar pups perfect. Het zijn 5 reuen en 1 teefje. De kleuren worden Bleu Belton of Bleu Belton en Tan. Meer info en de gebruikelijke foto's staan op de puppy pagina.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

14-05

Nog zo'n kleine 7 dagen aftellen en dan verwachten we de pups van Rose. Het gaat prima met haar en ze is al goed dik aan het worden. Deze week gaan we de woonkamer in orde maken zodat we de werpkist weer kunnen plaatsen. Rose is nu veel binnen en vind het allemaal wel prima. Ze kon niet stoppen met kwispelen voor de foto...

 

Klik voor grote foto

 

 

Cooper mag zich weer een titel rijker prijzen. Op de show in Dortmund is hij onder keurmeester Frank Kane (UK) Beste van het Ras geworden en heeft de titel Europasieger 2014 gewonnen! Er waren 20 Engelse Setters ingeschreven. Toch weer een mooie prestatie!

   

25-04

Het is alweer 2 maanden geleden dus wordt het weer tijd voor een update. Begin maart, een paar dagen voordat wij op vakantie gingen, zag ik dat Rose (Vanquish Gentle-Rose) loops was geworden. Dat was een maand eerder dan gepland. Aangezien de reu die wij voor Rose in gedachten hadden in de UK woonachtig is, wat zo'n 1500km rijden is, moesten we snel schakelen. We hebben contact opgenomen met Linda Taylor van de Wansleydale kennel waar de reu Luke (Sh Ch. Wansleydale King of Hearts at Bramstorm JW) woont. Alles was oké en Leon is naar Engeland gereden om Rose naar Linda te brengen. Rose heeft daar tijdens onze vakantie 3 weken gelogeerd en is in die tijd gedekt door Luke. Na de vakantie ben ik zelf naar Linda gereden om haar weer op te halen. Al onze inspanningen en de vele km's die we gemaakt hebben zijn succesvol geweest want op de echo is gebleken dat Rose drachtig is!! We hebben al een mooi aantal pups gezien welke verwacht worden rond 20 mei. Meer info betreft dit nest staat op de pagina Verwacht.

 

Deze mooie foto van Jet (Vanquish Leisure) hebben wij ontvangen van haar eigenaren Erica & Jan.

 

Klik voor grote foto

 

 

We hebben dit jaar aan nog maar 2 shows in Nederland mee gedaan maar toch weer met mooi resultaat van Penny!

Vanquish Love of Rose 'Penny'

Show Goes, Open klasse 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB
Show Utrecht, Open klasse Uitmuntend

 

 

Klik voor grote foto

   

27-02

Een aantal weken geleden sloeg de twijfel toe. Paige toonde met haar gedrag duidelijke tekenen van zwangerschap. Maar qua uiterlijk zagen we helemaal niets aan haar. Om zeker te zijn of we wel of niet een pup mochten verwachten zijn we nogmaals naar de dierenarts geweest voor een 2e echo. Ons vermoeden werd bevestigd. De pup die wij 5 weken geleden nog zagen blijkt nu in het lichaam te zijn geabsorbeerd. Ondanks deze teleurstelling blijf ik vasthouden aan deze combinatie die ik de volgende loopsheid ga herhalen. In de hoop alsnog een mooi en gezond nestje pups te fokken.
   

12-02

Een paar weken geleden hebben we bij Paige een echo laten maken om te kijken of ze drachtig is. We kregen goed en slecht nieuws. Paige is drachtig maar we hebben helaas maar 1 pup mogen zien. Nu kan het zijn dat er nog ergens 1 verstopt zit maar we moeten er vanuit gaan dat er niet veel pups geboren gaan worden. Toch een beetje een teleurstelling gezien de tijd die ik heb moeten wachten op haar loopsheid. Nog een paar weekjes geduld en dan zien we wel wat er gaat komen...

 

Het is Cooper gelukt om voor de 3e keer Beste Reu van de VES te worden. Dit is sinds 1972 slechts 1 maal eerder voorgekomen bij onze vereniging. Niet alleen dat, maar Cooper is tevens Beste Engelse Setter 2013 van de VES en Beste Engelse Setter van Nederland 2013 geworden! En zijn dochter 'Penny' (Vanquish Love of Rose) is Beste Teef van de VES 2013. Maar het mooiste van Cooper is toch wel zijn geweldige karakter waarvan wij weer elke mogen genieten.

   

15-01

Nu we de feestdagen achter de rug hebben is het tijd voor een korte terugblik over 2013. Een bewogen jaar waarin ik samen met Leon veel mooie momenten zowel thuis als op de hondenshows heb mogen meemaken. Begin 2013 zijn wij zowel de Engelse als de Gordon Setters gaan samenvoegen. Dat waren er toen slechts 13. Is het niet fantastisch om te zien dat beide rassen zo makkelijk met elkander omgaan. Zelfs onze 3 reuen zijn echt maatjes van elkaar geworden.

 

Niet alleen onze honden hebben het naar hun zin, maar wij ook, samen met de kids. Het gaat zelfs zo goed dat ik besloten heb om mijn huidige baan op te zeggen zodat ik me volledig kan richten op onze honden, kinderen, en bedrijf.

 

Ook op show gebied hadden we niets te klagen. Een droom van ons was om samen op dezelfde show Beste vh Ras te worden. Daar hoefden we niet zo heel lang op te wachten. Afgelopen maart te Leiden liepen we voor het eerst samen met Cooper en Ego in de ere-ring. Dit mochten we daarna nog 2x meemaken. Klapper van het jaar was toch wel de overwinning van Cooper die 3e Best In Show werd te Maastricht!

 

Het was voor ons ook de eerste keer dat we samen ieder een nest pups hadden. Na enige herinrichting van onze woonkamer zat Leon aan de ene kant van de kamer en ik aan de andere kant met onze pups. Hoezo zwart/wit? Daar dit zo goed bevallen is gaan we dit nog eens over doen. Bij onze Gordon Chloe is nu al na 4 weken duidelijk te zien dat ze drachtig is. Paige is een dikke week later gedekt en voor volgende woensdag staat een echo gepland. Spannend!

 

Dan denk je dat je het mooiste hebt gehad... Op de Landessieger te Essen Dld. gebeurde iets onverwachts. Deze Duitse clubmatch van de Setter en Pointer vereniging werd gekeurd door mevr. Leen van Genechten. Zij is de eerste keurmeester die Penny (Vanquish Love of Rose) boven Cooper (Fantail's Knock-Out) heeft verkozen, sterker nog, zij heeft haar Best in Show gemaakt. Ongelofelijk om te zien dat deze 18 mnd jonge dame 72 Setters de baas kan zijn!

 

Als afsluiter 2 mooie foto's van de honden van mijn vriendin Veerle die Loes, de zus van Penny heeft, en Babs een kind van Demi en Cooper.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto