2013

28-12

Net zoals iedereen hadden ook wij plannen voor het vieren van de kerstdagen. Alleen was Paige even vergeten haar plannen voor de kerst door te geven. Die vond het namelijk wel een goed idee om op 1e kerstdag gedekt te worden. Dat hield in voor mij dat ik op kerstavond een aantal uren in de auto zat en op eerste kerstdag dat nog eens over mocht doen. Gelukkig hadden de eigenaren van Jason daar geen problemen mee wat in dit soort situaties erg fijn is! Octaeve en Diane nogmaals bedankt voor de goede zorgen omtrent de dekking! Nu maar hopen dat de kerstliefde goed zat en we over zo'n 4 weken goed nieuws kunnen vermelden.
Het toeval is dat we wederom twee nesten in dezelfde periode krijgen. Ook een nestje Gordons wordt verwacht. Het wordt dus weer gezellig druk in de woonkamer met al deze pups.

 

De laatste show van het jaar was de Kerstshow, keurmeester Dhr. D. Rutten (7 ES).

Fantail's Knock-Out 'Cooper' 2 Uitmuntend Resv. CAC-CACIB
Vanquish Love of Rose 'Penny' 1 Uitmuntend CAC-CACIB
   

16-12

Het heeft bijna 1 jaar geduurd maar Paige is eindelijk loops geworden. Ze zal rond de kerstdagen gedekt gaan worden door Jason of Kyntire.

Als alles goed verloopt verwachten we de pups rond eind februari 2014. Meer info op de pagina Verwacht.

   

07-11

Het is altijd leuk om foto's te ontvangen van Vanquish eigenaren. Zo ook de onderstaande 2 foto's van Sara en Dido. Sara is imiddels alweer 5 maanden oud en doet samen met haar baasje aan puppy jachttraining. Erg leuk om zo samen met je hond bezig te zijn, leerzaam voor hond en baasje. De eigenaresse van Dido is liefhebster van kunst. Dido helpt haar graag mee aan het maken van nieuwe kunstwerken!!

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   
  Mijn vriendin Jessica Vervoort is bezig met een cursus Fotografie. Daarvoor moet je natuurlijk een hoop oefenen. We hadden bedacht dat het wellicht leuk en leerzaam zou zijn om foto's te maken van onze honden. Dus op naar het bos met de camera in de aanslag... Jessica heeft heel wat foto's gemaakt want het is best moeilijk en vaak secondenwerk. Hierbij een paar mooie exemplaren.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

   
  Afgelopen jaar heb ik, met vooral Cooper en Penny, heel wat shows gelopen. Cooper tot op heden 12 shows en Penny 10. Ik ben er toch wel erg trots op om te vermelden dat Penny op alle shows haar klasse, de Jeugd klasse, heeft gewonnen. En niet alleen dat maar ze is inmiddels ook al 4x Beste Teef geworden. Zo ook afgelopen weekend in Bleiswijk. Er waren 15 Engelse Setters ingeschreven onder keurmeester M. Armstrong (UK). Cooper werd Beste Reu en met zware concurentie bij de teven werd Penny Beste Teef!! Uiteindelijk werd Cooper beste van het ras. Leon behaalde met zijn reu Ego ook beste van het ras waardoor we weer samen de erering in mochten om onze rassen in de groep te vertegenwoordigen. Penny heeft inmiddels al meer dan genoeg CAC's behaald voor de titel Nederlands Kampioen. Maar daarvoor zal ze moeten wachten tot de leeftijd van 27 maanden en dat duurt nog wel even want ze is pas bijna 16 maanden. Omdat ik Penny zelf gefokt heb maakt dit alles extra speciaal en ben ik er zeer trots op!
 

Bleiswijk, Dhr. M. Armstrong (15 ES)

Fantail's Knock-Out 'Cooper' 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB
Vanquish Love of Rose 'Penny' 1 Uitmuntend CAC
   

10-10

Na 3 show weekenden wordt het wederom tijd om de balans op te maken. We hebben met onze honden mooie overwinningen geboekt. In Brussel hebben Paige en Penny beide nieuwe titels op hun naam gezet. Paige als Beste teef Belgium Winner en Penny Belgium Jeugd Winner. Het weekend daarna in Maastricht heeft Cooper een nieuw hoogtepunt behaald. Als Beste van het Ras nam Cooper het in de erering op tegen alle winnaars van elk ander ras uit rasgroep 7 (voorstaande jachthonden). Gehoopt maar niet verwacht werd Cooper tot winnaar verkozen! Uiteindelijk strijdt elke winnaar van de 10 rasgroepen tegen elkaar. Een geweldige 3e plaats (Best in Show) wist hij te behalen van de ruim 1700 honden die deze dag meededen. Kijk ons mannetje hier eens trots zijn :-).

 

Klik voor grote foto

 

Zwolle, Keurmeester Mrs. S. Walsh (5 ES)

Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kamp. klasse 1 Uitmuntend CAC-CACIB
Vanquish Love of Rose 'Penny' Jeugd klasse 1 Uitmuntend Resv. CAC
   

 

Klik voor grote foto

 

Maastricht, Keurmeester Mrs. S. Kealy (4 ES)

Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kamp. klasse 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB en winnaar van Rasgroep 7!!
Vanquish Love of Rose 'Penny' Jeugd klasse 1 Uitmuntend CAC
   
  Brussel, keurmeester Catherine Pil (14 ES)
Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kamp. klasse 3 Uitmuntend
Vanquish Love of Rose 'Penny' Jeugd klasse 1 Uitmuntend, Belgium Jeugd Winner 2013
Wansleydale for Vanquish 'Paige' Kamp. klasse 1 Uitmuntend CAC-CACIB Belgium Winner 2013
   

18-09

Na een heerlijke lange zomer waarin we veel leuke dingen hebben gedaan waaronder een lekkere vakantie wordt het weer tijd voor een updateje. Onze jongste dame Penny (Vanquish Love of Rose) is afgelopen juli alweer 1 jaar oud geworden en daarmee oud genoeg om HD foto's te laten maken. Dit hebben we ook gedaan met een super resultaat 'HD-A'!

Nu de eerste blaadjes van de bomen vallen beginnen de showkriebels ook weer op te spelen. Penny haar moeder Rose (Vanquish Gentle-Rose) heeft afgelopen weekend op een Duitse show in Krefeld de titel 'Rheinlandsieger' behaald. Als beste teef van de dag schrijft ze deze titel voor de tweede keer sinds 2009 op haar naam. Met dit geweldige resultaat gaan we vol goede moed op naar Brussel komend weekend.

Maar we kijken het meeste uit naar het geplande nest van Paige die ieder moment loops kan worden.

   

09-07

De pups zijn inmiddels alweer 6 weken oud en het gaat prima met ze. Met dit mooie weer zitten ze lekker samen met de Gordon pups buiten op een speelweide. Daar kunnen ze lekker spelen en genieten van de aandacht die ze krijgen van bezoekers en natuurlijk van de kinderen die graag met ze komen knuffelen. Deze week krijgen ze hun eerste vaccinatie en worden ze gechipt. Alle Engelse Setter pups hebben een nieuwe eigenaar gevonden en voor 1 Gordon reu zoeken we nog een nieuw tehuis.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

 

Genk (BE), Rudy Feyaerts (6 ES)

Fantail's Knock-Out 'Cooper' 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB
Vanquish Love of Rose 'Penny' 1 Uitmuntend Beste jeugdhond en Beste teef
   

13-06

Eerder dan verwacht hebben we toch een nest pups. Deze 5 bengels zijn nu bijna 3 weken oud. Moeder en kids maken het goed. Nog enkele pups beschikbaar. Meer informatie staat op de puppy pagina!
   

05-06

We zijn eruit voor ons geplande nest van Paige (Wansleydale for Vanquish) de reu Jason of Kyntire wordt de vader. Meer info betreft deze reu staat op de pagina Verwacht. Naar verwachting wordt Paige in augustus loops en zal ze worden gedekt.

Het duurt nog even voordat er Engelse Setter pups geboren worden maar we hebben momenteel wel een nestje Gordon Setter pups! Ebbi From the Moorland Friends is vorige week bevallen van 8 prachtige en flinke pups. Het is een mooie verdeling van 4 reuen en 4 teven. Ebbi is voor de 1e keer moeder geworden maar ze verzorgd haar pups rustig en goed. Wij hebben nog enkele pups ter beschikking. Mocht u serieuze interesse hebben dan kunt u contact met ons opnemen.

   

01-06

Onderstaand de resultaten van 3 drukke show weekenden. Het is zeer leuk om te doen maar het kost ook veel tijd en energie. Alle honden show klaar maken, trimmen, in bad doen en dan maar hopen dat hun vacht de volgende dag nog net zo goed zit als de avond ervoor. De jaarlijkse clubmatch is altijd een gezellig uitje. Nu dat Leon en ik samen zijn en we gezamenlijk 9 honden hadden ingeschreven betekende dat wel een kleine volksverhuizing. Maar met de hulp van onze vrienden Pierreco, Veerle en Martine is de opbouw van onze tent en benches helemaal goed gekomen. Gelukkig was Louise Kerkmeester ook dit jaar weer van de partij om mij te helpen met het voorbrengen van de honden. Haar hulp was zeer welkom, bedankt Louise! Cooper had het uitstekend gedaan en werd Beste Reu van de clubmatch! Paige en Cooper had ik voor de lol ingeschreven in de koppelklasse en behaalde daar een 2e plaats mee. Het is niet gemakkelijk om 2 honden als koppel voor te brengen. Ze moeten dan ook nog netjes naast elkaar lopen maar het is wel leuk om te doen. Het was een geslaagde en gezellige dag.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Oss, Keurmeester Dhr. R. Mc.Coy (4 ES)

Vanquish It's Royalty 'Spetter' Open klasse 1 Goed
Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kamp. klasse 1 Zeer Goed
Vanquish Love of Rose 'Penny' Jeugd klasse 1 Uitmuntend Resv. CAC

 

Kampioensclubmatch van de Vereniging Engelse Setters (33 ES)

Keurmeester Mrs. L. Armstrong-Rodgers uit Engeland:

Vanquish It's Royalty 'Spetter' Open klasse 1 Uitmuntend
Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kamp. klasse 1 Uitmuntend CAC Beste Reu
Vanquish Love of Rose 'Penny' Jeugd klasse 1 Uitmuntend
Vanquish Love for You 'Loes' Jeugd klasse 2 Uitmuntend
Vanquish Just the One 'Babs' Open klasse 3 Uitmuntend
Vanquish Gentle-Rose 'Rose' Fokkers klasse 3 Uitmuntend
Wansleydale for Vanquish 'Paige Kamp. klasse 1 Uitmuntend

 

Arnhem, Keurmeester Ellie 't Lam (3 ES):

Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kamp. klasse 1 Uitmuntend CAC BOB
Vanquish Love of Rose 'Penny' Jeugd klasse 1 Uitmuntend CAC
   

01-05

Vorige week zijn 2 vriendinnen van mij, Veerle en Martine, bij ons op bezoek geweest. Er lopen al 8 Engelse Setters hier en daar kwamen er nu nog 4 bij! Gezien het mooie weer hebben ze lekker de gehele dag in de tuin kunnen rennen en spelen. Het was een super gezellige dag en leuk om te zien dat alle 12 Setters het zo goed met elkaar kunnen vinden. Het is wel een kunst om ze allemaal op de foto te krijgen maar met een koekje in de hand is het aardig gelukt, toch?

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Onze jongste teefje Penny (Vanquish Love of Rose) stond op de show in Goes voor de eerste keer in de Jeugd klasse. Ze was samen met nog een andere teef en Penny behaalde een mooie eerste plaats met meteen een Jeugd CAC! Zo te zien vind Penny het leuk en was lekker ontspannen en showde goed. Haar vader Cooper behaalde een 2e plaats in de Kampioens klasse. De heer Wil Hochstenbach was de keurmeester van de 7 ingeschreven Engelse Setters.

Fantail's Knock-Out 'Cooper' 2 Uitmuntend Resv. CAC-CACIB
Vanquish Love of Rose 'Penny' 1 Uitmuntend Jeugd CAC

 

Penny is toegevoegd op de pagina 'Teven' en van Paige hebben we 2 nieuwe foto's geplaatst.

   

02-04

Door de jaren heen heb ik al aan heel wat shows meegedaan en bezocht maar ik was nog nooit naar Luxemburg geweest. Je moet er een stuk voor rijden maar dat is het zeker waard geweest. Er waren 18 Engelse Setters ingeschreven bij keurmeester Rudy Feyaerts. Paige en Cooper stonden allebei in de kampioens klasse en dit waren meteen de klasses met de meeste aantallen. Cooper werd Beste reu en behaalde hiermee de titels Luxemburg en Internationaal Kampioen!

Fantail's Knock-Out 'Cooper' 1 Uitmuntend CAC-CACIB
Wansleydale for Vanquish 'Paige' 2 Uitmuntend Resv. CAC-CACIB

 

Een week daarvoor zijn we naar de show in Hazerswoude geweest met de heer Wim Wellens als keurmeester die 8 Engelse Setters mocht keuren. Cooper werd weer Beste reu en tevens Beste van het Ras! Louise Kerkmeester had met Paige aan de Junior Handling meegedaan en heeft daar de 1e plaats gewonnen. Super gedaan Louise en nogmaals Gefeliciteerd!!

Fantail's Knock-Out 'Cooper' 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB
Wansleydale for Vanquish 'Paige' 2 Uitmuntend Resv. CAC-CACIB

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

   

07-03

Onderstaand een foto van de Martini Dogshow in Groningen.

 

Klik voor grote foto

   

04-03

Gisteren zijn we naar de hondenshow in Groningen geweest en super goede resultaten behaald. Mevr. Penny Williams uit Engeland was keurmeester van 9 ingeschreven Engelse Setters. Cooper was als eerste aan de beurt en werd Beste Reu, daarna was het aan Paige en zij werd Beste Teef. Het is natuurlijk super als je beste reu & teef hebt maar Cooper deed er nog een schepje bovenop en won in de erering van rasgroep 7 (Staande Jachthonden) de 2e plaats. Dat had ik niet zien aankomen en ben super blij en trots op mijn Coopertje!!

Fantail's Knock-Out 'Cooper' Kamp.klasse 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB
Wansleydale for Vanquish 'Paige' Kamp.klasse 1 Uitmuntend CAC-CACIB

 

Februari:

Eindhoven, keurmeester Dhr. G. Mensink (6 ES):

Vanquish It's Royalty 'Spetter' Open klasse 2 Zeer Goed
Vanquish Keep Secret 'Lizzy' Tussen klasse 1 Zeer Goed
Vanquish Love of Rose 'Penny' Puppy klasse 1 Veel Belovend
   

22-01

We wonen inmiddels al weer 2 maanden op ons nieuwe adres in Nederland en het gaat allemaal prima. Het nieuwe verblijf van de honden is klaar en ze voelen zich daar helemaal op hun plaats.

De introductie van onze honden samen (Engelse en Gordons) gaat ook super. We hebben nu 3 reuen en die gaan perfect samen en zijn al echte maatjes geworden. De oudste 2 dames, Jaana en Jessie, zitten vaak lekker in huis. Daarentegen zijn de jongste 2 van het stel, Penny en Faith, liever buiten met elkaar aan het ravotten.

Dit jaar hebben we weer een nieuw nestje pups in de planning, meer info daarover staat op de pagina 'Verwacht'. Natuurlijk staan er ook weer een aantal shows op de agenda waarvan de eerste al over een paar weken is in Eindhoven. Daar mag Penny voor de 1e keer in de puppy klasse aan mee doen. We zijn benieuwd .... ?

Zo is voor ons 2013 een 'echte' nieuwe start geworden waar we heel veel zin in hebben!