2017

23-10

We beginnen deze update met puppy nieuws. Ons geplande nestje van Summit (Vanquish Night Queen) gaat helaas niet door. De dekking met onze oudste reu Arko wilde niet lukken. Zodoende hebben wij besloten om ons hierbij neer te leggen. Wel is er goed nieuws uit Zweden. Summit haar zuster Vanquish Never the Less 'Thea' is op 2 september bevallen van 8 prachtige puppies. Ze zijn gefokt onder kennelnaam 'Teasmade' van Eva & Henrik Gabrielsson.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
  We hebben ook nog goed show nieuws. Op de hondenshow in Zwolle is Jeans (Vanquish Not at All) met zijn overwinning als Beste van het Ras nu Nederlands Kampioen!! Zijn moeder Penny (Vanquish Love of Rose) is op de show in Maastricht Beste van het Ras geworden en behaalde een mooie 3e plaats in Rasgroep 7.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
  Hierbij wat foto's van onze jeugd Bennett, Priya en Fani die veel plezier in het water hebben.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

04-07

Een lach en een traan staan dicht bij elkaar. Zo ook in dit nieuwsbericht.

Op 9 mei hebben wij de zeer moeilijke beslissing moeten nemen om Cooper (Fantail's Knock-Out) los te laten. Coopertje is mijn oogappel, mijn trots, mijn pappa van vele andere Engelse toppers, mijn alles. Op 5 april 2009 is hij geboren bij Boy en Jeanne de Bok van de Fantail kennel. 9 weken later kwam hij in mijn leven waar hij al snel de beste plaats wist te claimen. Ik heb met hem geweldige momenten mogen beleven. In het bos, op de hondenshows, een geweldige vader voor alle pups. Maar ook zeker hier thuis bij mij op de bank.

Cooper je bent en blijft geweldig. Je was altijd een moeilijke eter. Soms at je dagen niet. Dat deed je geen goed. Ik heb alles geprobeerd maar niets wilde je nog. Je verzwakte jezelf totdat het niet meer ging. Slechts acht jaar ben je geworden. Ik ga je enorm missen. Maar ik ben blij dat ik je heb mogen meemaken.!!! I love you forever...

Een aantal dagen na Cooper zijn overlijden kreeg ik van Boy & Jeanne het bericht dat zij afscheid hebben moeten nemen van Toivo, Cooper zijn moeder. Alsof het zo moest zijn. Cooper en Toivo zijn nu weer samen en kunnen terug kijken op hun geweldige leven!!

 

Klik voor grote foto

 
 

Gelukkig is er ook leuk nieuws om te vertellen

Cooper zijn dochter Penny (Vanquish Love of Rose) heeft de jaarlijkse clubmatch van de Engelse Setter Vereniging gewonnen. En Penny haar zoon Jeans (Vanquish Not At All) is Beste Reu geworden en Walker (Vanquish Move Forward) was reserve Beste Reu. Mijn 3 pups Priya, Fani & Bennett deden mee in de puppy klasse en Priya (Vanquish Opportunity) was Beste pup van de dag. Ik vind het altijd leuk om met Penny & Walker aan de koppelklasse mee te doen. Het is een mooi stel samen en ze doen het goed. Ze waren het beste koppel van de dag. Voor kennel Vanquish was het een super leuke dag met mooie resultaten met dank aan keurmeester Simon Pitts uit de UK.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

03-04

De tijd vliegt...voordat je het weet ben je alweer een paar maanden verder. De lente is begonnen dus weer meer tijd om te wandelen en leuke dingen te doen met de honden. Vorige week zijn we met ons Engelse Setter vriendenclubje gaan wandelen in Deurne. Bij elkaar hadden we 19 honden waarvan 1 Teckel, een Ierse Setter en de rest waren allemaal Engelse Setters. Het was een mooi gebied met veel water waar de honden lekker in konden spelen. Het was warm die dag dus dat vonden ze heerlijk. Bijgaand een paar foto's.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
  Ziva (Wandsfell Call My Bluff) is nu 9 maanden oud en al een hele dame aan het worden. Ze is een beetje de babysit van de pups (welke ook al 5,5 maand oud zijn) en houdt ze flink aan de gang. We zijn nu langzaam begonnen met haar in te schrijven voor de shows en haar eerste jeugdpunt is al binnen. Ze vind het leuk om mee te gaan alleen moeten we nog wat oefenen met ringtraining. Maar dat komt wel goed....

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
  De pups Bennett, Priya en Fani zijn zich goed aan het ontwikkelen. Het zijn flinke pups met hele vriendelijke en zachte karakters. Ze worden mede opgevoed door de oudere honden en gedragen zich prima. Nu dat ze wat ouder zijn kunnen ze lekker 's middags op het grote veld spelen en wat vaker mee met wandelingen.
 

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote fotoKlik voor grote foto

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto

 
  We hebben nog bijzonder show nieuws, want Jeans (Vanquish Not At All) is op de show in Eindhoven niet alleen Best van het Ras geworden maar tevens ook beste van Rasgroep 7!!! Jeans is nog geen 2 jaar oud en dus een super knappe prestatie!! Onze oudere man (bijna 10 jaar) Arco (Vanquish Gabriel) heeft met het mee doen van maar 4 shows 3x zijn veteranen CAC weten te behalen en is nu Nederlands Veteranen Kampioen!
 

12-01

We beginnen het nieuwe jaar met een puppy update. De pups zijn inmiddels al de 12 weken gepasseerd. De eerste pup, het blue belton en tan teefje Vanquish Optimism 'Efa' is na de kerst naar haar nieuwe baasjes toegegaan. Ze is al aardig op haar plaats in het gezin en maakt het prima. Efa woont niet ver bij ons vandaan waardoor we haar regelmatig zullen zien wat altijd erg leuk is. Hierbij wens ik Simone en Edgar heel veel plezier en succes toe met Efa! De 2e pup die ons huis gaat verlaten is Vanquish Oblivion 'Gwen'. Maar Gwen wordt pas op 3 februari opgehaald omdat zij naar het eiland Guernsey gaat, i.v.m. de rabiës regeling moet zij tot en met 15 weken blijven. Gwen zit nog gezellig samen met haar 2 zusjes 'Fani & Priya' en broertje 'Bennett' die wij zelf aanhouden. Nieuwe foto's van week 7 staan op de puppy pagina. Wegens tijdgebrek en slecht weer heb ik helaas geen foto's van week 8 en ouder. Ik hoop op korte termijn wat nieuwe foto's te kunnen maken.

 

Half december kreeg ik een triest bericht uit België dat zij Collin (Vanquish Discovery) op 12 december hebben moeten laten inslapen. Collin heeft een mooie leeftijd bereikt van 12 jaar en heeft een fijn leven gehad bij Marie-Louise. Zijn zus Demi is nog steeds bij ons en hoop dat we van haar nog even mogen blijven genieten.

 

In het laatste kwartaal van vorig jaar hebben we nog een paar mooie titels behaald op de hondenshows. Op de show in Bleiswijk is Jeans (Vanquish Not At All) Beste vh Ras geworden. Daarop volgde de Holland Cup waar Walker (Vanquish Move Forward) Beste vh Ras geworden is en Arko (Vanquish Gabriel) Beste Veteraan is geworden. De dag daarna is de Winner show en daar werd Jeans weer Beste vh Ras en heeft bij deze de Winner titel 2016 gewonnen. Echt knap voor zo'n jonge hond. Arko is Beste Veteranen Reu geworden. Ik mag toch wel met enige trots vermelden dat voor het 3e jaar op een rij een 'Vanquish' hond een Winner titel heeft behaald. Penny won de titel in 2014, Walker in 2015 en nu Jeans in 2016!! De Winner show in Amsterdam is de grootste show van Nederland met altijd flink wat concurrentie. Jeans is toegevoegd op de pagina reuen.

 

Klik voor grote fotoKlik voor grote foto